Anglická rocková kapela The Who vystúpi 14. septembra vo viedenskej Stadthalle. Koncert sa uskutoční v rámci aktuálneho turné The Who Hits 51!, ktoré nadväzuje na turné The Who Hits 50!

Skupina v súčasnosti koncertuje v Severnej Amerike, európsku časť šnúry by mala odštartovať 11. júna na festivale Isle of Wight. Okrem Viedne sa predstaví napríklad aj v Madride, Manchestri, Stuttgarte či Bologni.

The Who vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu formácie tvorili spevák Roger Daltrey, gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín, ktoré sa preslávili v 60-tych rokoch.

V roku 1965 vydali prvý album My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006). Skupina získala množstvo významných ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend, ktorí predvlani v októbri uviedli na trh výberovku The Who Hits 50!

 
Zdroj: SITA (Thewho.com, archív)
Foto: Facebook.com/thewho

Súvisiaci interpreti: The Who