Jeden to prehnal s namáhaním hlasiviek, druhý s predvádzaním sa pred fanúšikmi. Sam Smith musel byť po májovej operácii tri týždne ticho, podľa prognóz známeho chirurga však bude čoskoro môcť opäť spievať. Enrique Iglesias sa zranil cez víkend, keď počas koncertu v Tijuane chytal letiaci dron. Utrpel pritom vážnejšiu ujmu, než sa predpokladalo.

Anglickému spevákovi Samovi Smithovi, ktorý v polovici mája podstúpil operáciu hlasiviek, lekári tento týždeň konečne zrušili zákaz rozprávať. 23-ročný rodák z Londýna to oznámil prostredníctvom služby Instagram, kde zverejnil obrázok Ariel z animovaného filmu Malá morská víla (1989). Tá darovala svoj hlas zlej čarodejnici, ktorá jej za to pričarovala nohy. "Môžem opäť hovoriť!!!" - napísal interpret, ktorý sa musel odmlčať zhruba na tri týždne. Spievať však bude môcť až po ďalších troch až piatich týždňoch.

Spevák musel pre problémy s hlasivkami zrušiť niekoľko jarných koncertov. Operovali ho v Hlasovom centre v Massachusetts General Hospital, ktorého primár Steven Zeitels má s podobnými operáciami bohaté skúsenosti. Rovnaký zákrok uňho absolvovali napríklad frontman kapely Aerosmith Steven Tyler, americký soulový spevák, skladateľ a klavirista Lionel Richie či britská speváčka Adele, ktorí sa po operácii úplne zotavili. Zeitels očakáva, že rovnako to dopadne aj so Smithom.

"Sam Smith podstúpil pod dohľadom doktora Stevena Zeitelsa mikrochirurgický zákrok na hlasivkách. Jeho cieľom bolo zastaviť opakované krvácanie, ktoré spôsobujú nestabilné cievy v hlasivkách. Tie môžu prasknúť a znemožniť akýkoľvek hlasový výkon," vyjadrili sa po operácii zástupcovia spomínanej nemocnice. Spevák na Instagrame zverejnil aj spoločnú fotografiu so spomínaným lekárom. "Som hotový. Ďakujem vám, doktor Zeitels, za všetko. Naozaj ste ma počas ostatných mesiacov zachránili. Úžasný človek. Naozaj naozaj naozaj neviete, čo máte, kým o to neprídete. Počas uplynulého mesiaca som sa opäť zamiloval do hudby a cítim sa byť viac ako kedykoľvek predtým požehnaný tým, že môžem spievať a robiť každý deň to, čo milujem," odkázal Smith chirurgovi a verejnosti. 

Iglesiasovi po incidente s dronom operovali ruku

Zranenie ruky španielskeho speváka Enriqueho Iglesiasa je vážnejšie, než sa pôvodne predpokladalo. 40-ročný interpret si porezal prsty počas sobotňajšieho koncertu v mexickej Tijuane, keď držal v rukách dron s kamerou, ktorý nakrúcal publikum. Iglesiasa ošetrili priamo na pódiu, následne s obviazanou rukou a zakrvaveným tričkom dokončil koncert, po ktorom sa letecky presunul do Los Angeles, kde navštívil špecializovaného lekára. V pondelok potom absolvoval rekonštrukčný zákrok.

Krátko na to však jeho zástupcovia prostredníctvom oficiálnej webstránky oznámili, že zranenie bolo vážnejšie a spevák sa bude zotavovať niekoľko týždňov. "Poškodenie sa ukázalo byť o niečo horšie, než sa lekári pôvodne domnievali. Enrique utrpel aj zlomeninu a najbližších niekoľko týždňov sa bude zotavovať. Lekári však predpokladajú úplné uzdravenie," uviedli jeho zástupcovia. Zatiaľ nie je známe, či zranenie ovplyvní zvyšné koncerty Iglesiasovho aktuálneho turné, keďže najbližšie vystúpenie má naplánované až na 3. júla. 



Zdroj: SITA (People.com, bbc.co.uk)
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP / Francis Ramsden via AP

Súvisiaci interpreti: Enrique Iglesias, Sam Smith