Na festivale Rock pod kameňom uvidia účastníci aj hviezdami nabitú rockovú operu Avantasia. Avantasia je momentálne na turné po Južnej Amerike a pred vystúpením na Slovensku sa ešte zastaví v Kanade, Japonsku, Nemecku a Česku.

"Nebolo jednoduché dostať týchto skvelých hudobníkov na Slovensko. O to viac si vážime, že naše pozvanie prijali a na Slovensku predvedú rovnakú šou, s akou vystúpia napríklad aj v Buenos Aires,“ povedal organizátor festivalu Rock pod kameňom Marián Križanek. Avantasia je na veľkom turné po prvý raz a vozí so sebou aj kamión kulís, špeciálne svetlá či plošiny pre vokalistky. 

V Snine sa okrem autora opery Tobiasa Sammeta zo skupiny Edguy predstavia napríklad aj Eric Martin (Mr. Big), Michael Kiske (Helloween), Bob Catley (Magnum), Ronnie Atkins (Pretty Maids), Joe Lynn Turner (Deep Purple), Russell Gilbrook (Uriah Heep), Bruce Kulick (Meat Loaf/Kiss), Biff Byford (Saxon), Arjen Lucassen (Ayreon), Amanda Sommerville a ďalší.

Festival, ktorý sa na sninských rybníkoch začne vo štvrtok 8. augusta, privíta okrem Avantasie aj kapely ako Helloween, Stratovarius, Elvenking, Wanastowi Vjecy, Alkehol a mnoho ďalších. Viac informácií o podujatí je dostupných na webstránke www.rockpodkameňom.sk.


Zdroj: SITA
Foto: PR Rock pod kameňom

Súvisiaci interpreti: Avantasia