Český spevák a gitarista Vladimír Mišík bol začiatkom júna pred koncertom v Prahe náhle hospitalizovaný s pľúcnou embóliou. 67-ročná ikona českého rocku tak musela odvolať niekoľko koncertov, no teraz sa vracia v plnej sile a vystúpi na festivale Rockscape v Banskej Bystrici.

Nedávno musel Vladimír Mišík odvolať viaceré vystúpenia, a to vrátane tých, ktoré boli plánované v rámci turné ETC 40 (1974 – 2014) oslavujúce okrúhle výročie legendárnej kapely, ktorú pred štyridsiatimi rokmi založil. Po nedávnom prepustení z nemocnice spevák ohlásil pokračovanie plánovaných koncertov, vďaka čomu ho bude možné vidieť aj na jedinom letnom vystúpení na Slovensku.

Spevák a gitarista, ktorý sa preslávil aj vďaka kapele Blue Effect, sa tak predstaví na zrekonštruovanom amfiteátri v Banskej Bystrici v rámci festivalu Rockscape 2014. Okrem neho sa na tomto podujatí, ktoré sa uskutoční od 24. do 26. júla, objavia aj ďalšie významné mená česko-slovenskej rockovej a alternatívnej scény ako Citron, Buty, Michael Kocáb, Slobodná Európa, Ghymes, Oskar Rózsa s projektom Hrana, Karpatské chrbáty, Chiki Liki Tu-aKorben DallasLavagance alebo Bad Karma Boy.

Celkovo sa na podujatí predstaví takmer 30 kapiel a interpretov, vrátane hosťa z Veľkej Británie, ktorým je na Slovensku už známa kapela psychedelicko-popová kapela Brothers Rasputin. Návštevníkov čakajú aj literárne autorské čítania, dobré pivo a priateľská atmosféra.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: PR
Foto: Ivan Prokop

Súvisiaci interpreti: Vladimír Mišík