Hľadanie vlastnej cesty, po ktorej človek môže kráčať pevným krokom, je často zložité. Sny versus očakávania vytvárajú pavučinu takmer nekonečných otázok. Spevák Tomi Sučik, známy aj zo šou Česko Slovenská SuperStar, či ako zverenec Majka Spirita v Hlase Česko Slovenska, spieva v novom singli This Way práve o všetkom, čím si v kolotočí súťaží prešiel.

Kasting, jedno kolo, druhé kolo, veľkolepé finále a tisíce ľudí pred televíznymi obrazovkami, záujem médií, prvé koncerty a fanúšikovské šialenstvo. Po rokoch hľadania spôsobu, ako naštartovať kariéru, sa zrazu život zmení z večera do rána. Sen sa začína plniť, ale za akú cenu. Tomi Sučik má svoje skúsenosti z talentových šou, ktoré teraz prepísal do skladby This Way.

"Keď sa môj najlepší kamarát dostal do absolútneho superfinále Superstar, začal som mať pocit, že strácam najlepšieho kamoša, hoci on si to priznať nechcel. Lietal len medzi povinnosťami, trpel nespavosťou a prestával mať čas na najbližších. Toto všetko si však po rokoch uvedomil, ale až keď sa situácia upokojila," uviedol Tomi Sučik.

Nestratiť sám seba

Skladba This Way je plná otázok. Kto sme? Kam patríme? Čo všetko sme ochotní obetovať pre úspech? Tomi Sučik má v tom dnes jasno. "V klipe chodím z miesta na miesto a hľadám si cestu k niekomu. Na konci dňa si však uvedomím, že stále som to len ja, koho nachádzam," vysvetlil pointu svojho klipu Tomi.


Po vlastnej skúsenosti so SuperStar či Hlasom Česko Slovenska, vraví Tomi Sučik, že sa naučil brať tieto šou s nadhľadom. Upozorňuje len, aby sa "mladí speváci a speváčky nenechali v šoubiznisovej bubline vyviezť privysoko, lebo stačí málo a krehký svet slávy sa môže zrútiť skôr, ako by v ňom stihli zapustiť pevné korene".

"Presvedčiť ľudí o speváckych kvalitách mimo súťaže je veľká výzva a tvrdý oriešok pre všetkých účastníkov týchto šou. Od finalistov sa veľa očakáva a nie každému sa podarí presvedčiť o ich skutočných kvalitách. Úprimná skromnosť, triezvosť a súdnosť by súťažiacich nemala nikdy opustiť. Treba si uvedomiť, že každá šou je len šou," dodal s úsmevom Tomi.

Hudbu k skladbe This Way zložil gitarista slovenského pôvodu žijúci v Londýne s umeleckým menom Martinni Roško. Hoci pôvodne ju na koncertoch hrali v unplugged verzii, v štúdiu Mariána Čekovského jej v spolupráci s producentom Markom Bröstlom dali letnú finálovú podobu.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Imrich Makó. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR