Dve siluety kymácajúce sa nad stolom pokrytým technikou v búrke stroboskopických zábleskov, ktoré zaujali na tohtoročnom Wilsonic Festivale, sa po lete vrátia do Bratislavy. Stane sa tak už túto sobotu, 6. októbra, na akcii Wilsonic CLUB v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Tajomne vyzerajúca úderka s príznačne zlovestným názvom The Suicide of Western Culture je vyzbrojená hardwareovými sekvencérmi, syntezátormi, bicími mašinami, gitarovými pedálmi a eponymným debutom, ktorý ich vlani zaradil medzi najzaujímavejšie španielske hudobné exporty. Vo svojich trackoch stavajú mohutné gradujúce hradby z psychedelických plôch zvyčajne podložené podmanivým valivým beatom vyzývajúcim k odviazanému tancu.

Medzi vplyvy pre svoje "DYI mašinkárstvo" radia post-rockové kolosy ako Godspeed You! Black Emperor, Mogwai a Tortoise. Na pódiu však viac pripomínajú bristolské duo Fuck Buttons.

Na Wilsonicu bolo pre nich pódium trochu priveľké, no klubové vystúpenie je o niečom inom a atmosféra v Nu Spirit Clube sa v sobotu určite bude dať krájať. Prispejú k tomu aj rezidenti wilsonicovských akcií Teapot, Inso a Džunya. Vstupenky je možné si zakúpiť v online predpredaji na www.tixy.sk.

Mimochodom, o koncerte sme už krátko písali v stále aktuálnom vydaní Týždňa v elektronike. Ak máte radi elektronickú hudbu, nájdite si čas a "prelúskajte" si ho.

The Suicide of Western Culture - From Apartments Window

Informácie pre Hudba.sk poskytol Michal Babinčák z Nu Spirit Clubu.

Súvisiaci interpreti: The Suicide of Western Culture