Slovenská formácia Mukatado prichádza s novou dlhohrajúcou nahrávkou, ktorú nazvala Iba láska. CD, na ktorom sa ako hostia predstavia Lenka Dusilová, Robo Opatovský, Roman Galvánek či Martin Valihora, vychádza pod taktovkou vydavateľstva PJ Records. Na textoch sa podieľala aj Oľga Záblacká.

"Pri nahrávaní pesničiek sme išli po čistej hudbe a atmosfére. Album sme sa rozhodli nahrať bez použitia samplerov či iných digitálnych zvukov. Používali sme staré mikrofóny a nástroje ako klarinet, kontrabas či saxofón," uviedla speváčka kapely Jana Kozáková.

Na aktuálnej hudobnej novinke formácie Mukatado tak možno nájsť 14 žánrovo pestrých skladieb so slovenskými textami. Napríklad v pesničke Do vody sa podľa slov kapely dajú počuť aj ľudové vplyvy. "Práve táto skladba bude prvým singlom a plánujeme na ňu natočiť aj videoklip. Keď ju počuli naši známi, mala veľký úspech. Všetci sa zhodli, že je výnimočná a musím sa priznať, že aj pre mňa má silnú emóciu," dodala Jana.

Spolupráca s Dusilovou, Opatovským aj Valihorom

Práve Kozáková sa na všetkých piesňach podieľala aj ako hudobná skladateľka. Na duete Líščie údolie dokonca zložila hudbu spoločne s Lenkou Dusilovou. O bicie sa zas postaral Martin Valihora. "Skladba vznikla úplnou náhodou, keď nás Lenka bola pozrieť na pár dní v Banskej Bystrici. Zaujímavosťou je, že refrén, ktorý Lenka naspievala pri tvorbe skladby, bol taký výnimočný, že sme ho tam nechali bez textu. Lenka v ňom doslova čaruje so svojím hlasom," uviedla speváčka.

Na albume sa však predstavia aj ďalší hostia. Okrem Roba Opatovského, ktorý spieva v piesni Hladina, na novinku prispel aj Roman "Galo" Galvánek z kapely OBD, Lukáš Horanský, saxofonista Mário "Gapa" Garbera, kontrabasista Róbert Ragan ml. a ďalší hudobníci.

Tracklist albumu Iba láska:

1. Tajný plán
2. Divá túžba
3. Vône
4. Do vody
5. Na slzách
6. Sexi Jazz
7. Veľa je tak málo
8. Ty si stále so mnou
9. Líščie údolie feat. Lenka Dusilová
10. Zbabelá feat. Lukáš Horanský
11. Najvyšší čas
12. Hladina feat. Robo Opatovský
13. Len môj
14. Nebo a vzduch feat. Roman Galvánek

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Andrea Pivarčiová, PR manažérka kapely. Tlačová správa bola upravená redakciou.

Súvisiaci interpreti: Mukatado