Kristína v posledných rokoch dokazuje, že okrem spevu by sa pokojne mohla živiť aj modelingom a herectvom. Vo všetkých troch polohách sa prezentovala v stredu na špeciálnej párty v Dunajskom pivovare, kde krstila nový kalendár na rok 2016 aj titulnú pesničku k rozprávke Johankino tajomstvo, v ktorej si aj zahrala.

Najskôr Kristína hostí podujatia potešila krátkym vystúpením s hitmi Navždy, Number one a Ta ne a potom uviedla do života exkluzívny kalendár. Ide o pokračovanie spolupráce s českou spoločnosťou AŽD Praha, pre ktorú nafotila veľkoformátový nástenný kalendár už minulý rok. Pózuje v ňom v rôznych kostýmoch či pri typicky mužských činnostiach v prostredí železníc.

"Môj prvý kalendár zožal u fanúšikov veľmi pozitívny ohlas. Tento rok sa nesie v duchu života pri vlakoch, sú tam prostredia a profesie, ktoré sú typické pre železnicu. Fotilo sa na viacerých lokalitách - Depo Kolín, Múzeum Lužná u Rakovníka, stanica Unhošť. Z fotenia som mala naozaj výborný pocit, prevládala skvelá atmosféra počas celého dňa a to aj vtedy, keď nás sprevádzali takmer 40-stupňové horúčavy," priblížila šarmantná speváčka, ktorá vznik kalendára zdokumentovala aj vo forme videa.

Fotenia sa ujala známa fotografka Petra Ficová, o kostýmy a návrhy sa postarala Jana Gavalcová a vizáž mala na starosti Lucia Ružová. Sexi kalendár pokrstil šampanským odborník na ženskú krásu, režisér a choreograf Ján Ďurovčík. "Prijal som túto úlohu preto, že si vážim ľudí, ktorí robia svoju prácu dobre, sú talentovaní, nerobia škandály a pracujú naplno. Kristína je presne taká. Vážim si ju ako umelkyňu aj ako človeka. Kalendár sa mi veľmi páči, Kristína je navyše aj krásna žena," povedal Ján Ďurovčík.


Biely kôň je snom o šťastí

Kristína potom predstavila a pokrstila aj svoj nový singel a klip Na bieleho koňa, ktorý je sprievodnou piesňou k novej rozprávke Johankino tajomstvo (viac o skladbe a filme). "V singli Na bieleho koňa sú motívy ľudových piesní. Je to iná poetika, ako majú súčasné skladby. Tomu som prispôsobil text. Dúfam, že sa pieseň bude páčiť a verím, že osloví hlavne detské publikum. Aj nás dospelých, keďže my sme tiež občas deti. Biely kôň je symbolom, akýmsi snom o šťastí. Má nás unášať hore ku hviezdam. S Kristínou sa mi aj tentoraz, tak ako vždy, pracovalo veľmi dobre. Je ľudsky príjemná a je tiež veľká profesionálka. A čo je pre mňa mimoriadne dôležité, má krásnu slovenčinu - vyslovuje aj spieva naozaj ľubozvučne," vyznal sa autor textu Kamil Peteraj. Aj o hudobnú stránku sa postaral speváčkin dvorný autor - Martin Kavulič.

V rozprávke hrá sympatická kráska jednu z hlavných postáv - princeznú Kristínu. "Pozerať rozprávku a nakrúcať ju, je niečo celkom iné. Veľmi ma potešilo, že si môžem zahrať princeznú. Rozprávky som totiž vždy mala rada a najmä na Vianoce. Veľmi príjemné bolo spolupracovať s režisérom Jurajom Nvotom a takými úžasnými hercami ako Ondřej Vetchý, či Emília Vášaryová," teší sa Kristína. Naživo si ju môžu fanúšikovia najbližšie pozrieť a vypočuť v Spoločenskom pavilóne v Košiciach, kde 16. decembra odohrá posledný koncert v rámci šnúry Horehronie Tour 2015.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou. Aktualizované novinky o speváčke nájdete na oficiálnych stránkach www.kristinamusic.skwww.facebook.com/kristinapelakova.

Foto: Patrik Ratajský

Súvisiaci interpreti: Kristína