Robo Opatovský naspieval s Katkou Koščovou duet Duch Vianoc. Zaujímavosťou je, že vianočná skladba vznikala v 30-stupňových horúčavách. Navodiť tú správnu atmosféru si museli klimatizáciou a vianočnou výzdobou v nahrávacom štúdiu. Speváci si spoluprácu pochvaľujú a vravia, že nebola posledná.

"Pesničku Duch Vianoc sme nahrávali v mojom štúdiu v čase, keď teplomer atakovali 30-stupňové horúčavy. Spievať v takejto atmosfére skladbu, ktorá sa začína: 'Ktosi utíšil vietor, jeseň poslal spať...', nebolo vôbec jednoduché. Tak sme 'vypeckovali' klímu, vyzdobili štúdio vianočnými ozdobami, priniesli Betlehem, obliekli sme si vianočné svetre a nahrali sme to, ako keby za oknami bola fujavica a my sme spievali pri krbe," objasňuje s úsmevom Robo Opatovský.  

Katka Koščová ako jasná voľba

Duch Vianoc je náročná pieseň a Robo vraví, že nikoho iného ako Katku Koščovú si v tomto duete nevedel veľmi predstaviť. "Už keď vznikalo demo tejto skladby, mal som jasné, že to musí byť speváčka, ktorá spieva srdcom, precíti poetický text a má veľký spevácky rozsah. Pesnička síce pôsobí jednoducho, ale nie je ľahká na interpretáciu. Katka to zvládla úžasne," vraví Robo Opatovský.


Spoluprácu s Opatovským si pochvaľuje aj speváčka. "S Robom sa robí veľmi pekne a ľahko. Nahrávali sme v horúcom lete, ale aj napriek tomu sa mu podarilo navnadiť sviatočnú atmosféru. Má jasnú predstavu, čo a ako chce, okrem toho je výborným interpretom, čiže to bola nesmierne príjemná spolupráca," uviedla Katarína Koščová.

Robo Opatovský dúfa, že sa so sympatickou speváčkou raz stretnú aj na pódiu a nielen túto skladbu si strihnú pred publikom naživo.  "Katka je veľká profesionálka, veľmi rád s ňou budem spolupracovať. Tým, že aj ona má vianočný album, pevne verím, že sa niekedy v budúcnosti stretneme na pódiu a zaspievame si spolu. Budem sa tešiť, ako to vyjde," uzatvára Robo Opatovský, ktorého čakajú ešte dve zastávky aktuálneho vianočného turné. Už 9. decembra vystúpi v Blue Note v Novom Meste nad Váhom a 17. decembra sa predstaví v Rock Café v Bratislave


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Eva Sládková z Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Archív Roba Opatovského

Súvisiaci interpreti: Katarína Koščová, Robo Opatovský