Liam Gallagher a gitarista John Squire, známy z kapely The Stone Roses, už v priebehu minulého roka hovorili o spoločnom hudobnom projekte, ktorý predstavia v roku 2024. Na prvý singel, o ktorom bývalý člen Oasis hovorí ako o najlepšej nahrávke od čias albumu Revolver legendárnych The Beatles, si museli fanúšikovia oboch hudobníkov počkať presne päť dní nového roka.

Prvá singlová ochutnávka Just Another Rainbow, po ktorej majú nasledovať ďalšie pesničky, vznikla z troch piesní, ktoré John Squire poslal Liamovi Gallagherovi v priebehu roka 2022. Skladbu nahrávali v Squireovom štúdiu. Singel vznikal v spolupráci s producentom a basgitaristom Gregom Kurstinom a bubeníkom Joeym Waronkerom.

"Myslím si, že John je špičkový skladateľ. Každý o ňom vždy hovorí ako o gitaristovi, ale je tiež špičkovým skladateľom. Jeho tvorby nikdy nie je dosť, či už s Roses alebo jeho vlastnej. Takže je dobré, že opäť píše piesne, a šialene dobré. Melódie sú mega a potom sú gitary jasné. Ale myslím si, že aj keby sme dali preč všetky tie gitary, môžeš zahrať tie pesničky čisto akusticky a aj tak ti z nich uletí dekel," povedal Liam Gallagher v tlačovej správe k novinke.

"Pre mňa je Just Another Rainbow o sklamaní a o pocite, že nikdy nedostanete to, čo naozaj chcete. Ale nerád vysvetľujem piesne, myslím, že je to privilégiom poslucháča, je teda o čomkoľvek, čo chcete. Podľa mňa je to jedna z najviac povznášajúcich skladieb, aké sme spolu urobili, čo je zvláštne," dodal John Squire.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)