Americká speváčka Taylor Swift bude mať vlastnú videohru. Aplikácia pre mobilné telefóny vznikne v spolupráci s americkou hernou spoločnosťou Glu Mobile, ktorá svoje produkty ponúka viacerým platformám.

"Som nadšený, že môžem privítať do našej Glu rodiny oceňovanú speváčku a hudobníčku Taylor Swift, ktorá so sebou privedie jej viac ako 227 miliónov fanúšikov na sociálnych sieťach," uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti Niccolo de Masi v stanovisku. Dodal tiež, že hra, ktorá by mala vyjsť ešte počas tohto roka, bude obsahovať "doteraz nepoznané herné elementy, ktoré zachytia jej unikátnu kreativitu".

S Glu spolupracuje viacero osobností, pričom svoju vlastnú hru má aj televízna celebrita a manželka Kanyeho Westa Kim Kardashian či speváčka Katy Perry. Ďalšie projekty by mali vzniknúť s hercom Jasonom Stathamom a šéfkuchárom Gordonom Ramsaym. Hra s Taylor Swift by sa mala na trh dostať koncom roka 2016.

26-ročná Taylor Alison Swift vydala debutový eponymný album v roku 2006. Nadviazala naň štúdiovkami Fearless (2008), Speak Now (2010), Red (2012) a 1989 (2014). So všetkými nahrávkami, s výnimkou prvej, sa jej podarilo dobyť americký albumový rebríček Billboard 200. Na konte má napríklad sedem cien Grammy, 22 Billboard Music Awards či 19 American Music Awards vrátane Dick Clark Award for Excellence. V roku 2009 sa objavila v seriáli Kriminálka Las Vegas (2000 - 2015), zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014).

Zdroj: SITA (Digitalspy.com, archív)
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift