Na treťom ročníku pražského festivalu Metronome sa predstaví aj anglická trip-hopová formácia Massive Attack. Na pódiu sa ukáže so sprievodnou kapelou, pričom si podľa organizátorov dajú záležať aj na vizuálnej stránke.

Festival sa bude konať 22. a 23. júna na Výstavisku v Holešoviciach. Účasť na ňom doteraz potvrdili aj The Chemical Brothers, John Cale, David Byrne, Tom Odell, Dave Rowntree z kapely Blur (DJ set), Tata Bojs, Midi Lidi, Umakart, Zrní či Sister Bliss so špeciálnym Faithless DJ setom.

Formáciu Massive Attack tvoria Robert "3D" Del Naja a Grant "Daddy G" Marshall. V minulosti v zostave pôsobili aj Andy "Mushroom" Vowles a Adrian Thaws známy ako Tricky. Debutovali v roku 1991 albumom Blue Lines, z ktorého pochádza singel Unfinished Sympathy. Neskôr vydali štúdiovky Protection (1994), Mezzanine (1998), 100th Window (2003) a Heligoland (2010).

Nahrali aj album Danny the Dog (2004), ktorý bol soundtrackom filmu Odtrhnutý z reťaze (2005). Predvlani im vyšlo EP Ritual Spirit. V roku 1996 získali BRIT Award v kategórii Najlepšia britská tanečná skupina. Medzi ich ďalšie známe single patria Karmacoma, Risingson, Angel, Inertia Creeps, Special Cases, Butterfly Caught či Paradise Circus.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/massiveattack

Súvisiaci interpreti: Massive Attack