Írska kapela U2 vydá na jar reedície troch albumov. Budú nimi nahrávky Wide Awake In America (1985), Pop (1997) a All That You Can't Leave Behind (2000). Všetky tri vyjdú 13. apríla vo forme 180-gramových vinylových platní.

Každú z nich formácia uvedie na trh s takzvanou download card, s ktorou si budú môcť fanúšikovia stiahnuť skladby z daných nahrávok, a taktiež s replikami pôvodný artworkov. Reedícia All That You Can't Leave Behind vyjde aj so 16-stranovým bookletom, ktorý bude obsahovať texty piesní a fotografie od Antona Corbijna.

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú 14 štúdioviek. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Mohlo by vás zaujímať:

U2 na jeseň opäť vyrazia na európske turné. Poznáme miesta a dátumy

VIDEO: U2 v novinke odkazujú na Trumpov múr a spojili ho s Ku Klux Klanom

Zdroj: SITA (U2.com, archív)
Foto: Joel Ryan/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: U2