Mladučká slovenská speváčka a herečka Sarah C nedávno po boku hudobného producenta a manažéra Mannyho Mirajesa zažila atmosféru na červenom koberci hudobných cien Grammy. Tesne predtým stihla v Los Angeles natočiť vizuál k svojej novej skladbe Number One.

Novinka vznikla práve v spolupráci s Mannym Mijaresom, ktorý má na konte spoluautorstvo skladieb pre Snoopa Dogga či speváčku Kelly Rowland. S vizuálom pomohol slovenský producent ADiss a A-team Michala Nemtudu, ktorý so Sarah C spolupracuje od jej začiatkov. Mladá speváčka chce piesňou motivovať nielen svojich rovesníkov, ale aj ostatné decká, aby sa hýbali, venovali sa sebe a nedali vo svojom okolí priestor šikane.

"Aj keď ešte len dospievam, uvedomujem si svoju energiu a aj to, že sa z dievčaťa stáva žena. Preto aj vnímam silné ženy v mojom okolí a inšpirujem sa nimi. Text je tentokrát vyspelejší a viem, že na takéto texty mám ešte čas, ale s Mannym sme chceli skúsiť niečo iné ako predtým. Odkaz v skladbe je jasný – buď silnou ženou, ktorá je nad všetkými problémami, ktoré sa nám dejú. Je to o tom, ako byť pre seba tou najdôležitejšou osobou, lebo keď my sami nebudeme so sebou spokojné, nebudú s nami ani najbližší. Milujem túto pieseň, pretože je pravdivá. Takže som veľmi rada, že vám môžem predstaviť môj druhý americký singel s názvom Number One. Hudbu sme vytvorili v Los Angeles a videoklip sme nakrútili na móle Santa Monica a v centre LA," prezrádza Sarah.

Svoju návštevu na západnom pobreží USA využila Sarah C nielen na nakrúcanie nového videoklipu a účasť na prestížnom galavečere, ale prijala tiež ponuku zahrať si v pripravovanej minisérii I Hate Pirates z produkcie Amazon Prime. Hneď po Grammy tak odletela do Madridu, kde sa nakrúcala prvá časť trojdielneho seriálu.

"I Hate Pirates je o mladej partii, ktorá išla na výlet do Španielska a po čase ju začne strašiť duch slávnej pirátky Jeanne de Clisson. A tú pirátku budem hrať ja, teda jej ducha, ktorý bude krásny aj strašidelný. Mám krásne kostýmy, tak sa veľmi teším," hovorí nadšene Sarah, ktorá si už v detstve zahrala v tanečnom seriáli pre deti Tani tani s Nely. Toto je však jej prvá vážnejšia herecká skúsenosť.

"Som vďačná za každú hereckú príležitosť v divadle alebo vo filme. Je to umenie, ktoré veľmi milujem, robím už dlhšie dabing, ktorý si veľmi užívam, pretože sa tam hráte so silou hlasu, s akcentom, pocitmi. Herectvo je pre mňa ešte neobjavená studnica skúseností, určite to chcem skúšať – film, seriál alebo aj muzikál. Teraz som bola na konkurze do muzikálu, tak uvidíme, či som bola úspešná," uzavrela.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Jana Trellová. Správu sme upravili.