Írsky dídžej Kormac, ktorý so svojím neprehliadnuteľným big bandom patril medzi najväčšie prekvapenia na minuloročnom Grape Festivale, sa už o tri týždne na Slovensku ukáže znova. Na akcii s názvom A Little Bit of Electro Swing v bratislavskom Majestic Music Clube zahrá 27. apríla svoj audio-vizuálny set. Okrem neho na akcii zahrá švajčiarske duo Klischée a domáci eklektický Malalata Sound System.

Projekt s názvom A Little Bit of Electro Swing vzniká už pár mesiacov v kreatívnych hlavách mladých ľudí zjednotených pod značkou Eventura. "Pri tvorení tohto projektu sme sa zamerali na hudobný štýl electro swing, ktorý v posledných rokoch zaznamenáva neuveriteľnú popularitu a pritom si stále udržiava punc originality," hovorí Oskar Sajka z usporiadateľskej agentúry, ktorej prvoradým cieľom je prinášať na Slovensko kvalitnú hudobnú produkciu.

Túto podmienku jednoznačne spĺňa headliner prvej akcie - DJ Kormac z írskeho Dublinu, ktorý sa na hudobnej scéne pohybuje už 17 rokov. Okrem toho, že má vlastný big band, s ktorým si podmanil publikum na piešťanskom Grape Festivale 2011, vystupuje aj ako one-man projekt či v rámci DJ/VJ dua. Mixuje pritom obraz aj zvuk.

DJ Kormac - AV set promo

Vyzbrojený najmodernejšou technológiou brázdi kluby po celom svete, kde hrá, skrečuje a tvorí pomocou mixákov originálnu video a audio produkciu v štýle electro swing. Prvýkrát sa so svojou novou AV projekciou predstavil v domácom Dubline, kde spolupracoval s VJom Q The Monkey a odvtedy s ňou zaznamenáva úspechy všade, kam príde. Na konte má aj spoluprácu s poprednými britskými DJ/VJ performermi ako sú Cheeba alebo Yoda.


DJ Kormac - Wash My Hands (fanúšikovské video)

Klischée je electro-swingové duo zo švajčiarskeho Bernu, ktoré svoju pozíciu na scéne dokazuje napríklad častým vystupovaním s priekopníkom žánra Parovom Stelarom. Mladí dídžeji a producenti "pretransformovali" na tanečné parkety 21. storočia nielen starý swing ale aj gipsy jazz. Naživo vystupujú s MC 45 degré, zážitok umocňuje kvalitná VJská produkcia.


Klischée - live, 2011


Malalata je dvojica selektorov zo Slovenska, ktorá kombinuje nekombinovateľnú hudbu Balkánu, mexickej cumbie, karibského reggae, francúzskeho swingu, tradičnej cigánskej hudby a slovenskej alternatívy. Za posledné štyri roky odohrala viac ako 100 vystúpení v desiatkach klubov na Slovensku, Českej republike a Poľsku a na festivaloch. Vo svojej krátkej ale veľmi vyťaženej kariére už stihli vystúpiť na jednom pódiu s kapelami ako Parov Stelar Band, N.O.H.A, Watcha Clan, Parno Graszt, Pad Brapad, Karamelo Santo či Slonovski Bal.

Akciu spríjemnia hostesky v dobovom vintage oblečení, ktoré organizátori pre ešte jedinečnejší zážitok a atmosféru odporúčajú aj samotným návštevníkom. Program spestria tanečníci z tanečného zoskupenia Lindy Hop Dance, ktorí sa postarajú o tanečnú show ako na pódiu s interpretmi, tak aj na tanečnom parkete medzi návštevníkmi.

Vstupenky na podujatie v cene od 12 eur (len prvých 200 lístkov) sú v predaji na oficiálnej stránke usporiadateľskej agentúry eventura.sk, resp. eventura.interticket.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Oskar Sajka z agentúry Eventura.