K jej veľkým fanúšikom patria okrem iných Prince a Cee Lo Green. Do hudobného biznisu sa dostala skôr náhodou, pôvodne ju viac bavil tanec a neskôr psychológia. Jej pesničky však zaujali fanúšikov na Youtube a hudobných producentov natoľko, že hudobná kariéra bola zrazu neodvratná. Belgičanka Selah Sue vystúpi v Košiciach 18. apríla.

Mladá speváčka, vlastným menom Sanne Putseys, pochádza z mesta Leefdaal. Do skladieb sa snaží dávať prvky soulu, funku a reggae, nebráni sa však ani popu či elektronike. Medzi jej najväčšie vzory patria Lauryn Hill, Erykah Badu a Bob Marley, zo súčasných umelcov má k nej veľmi blízko nemecko-nigérijská speváčka Nneka.

Svoj debutový album s názvom Selah Sue vydala v roku 2011 a okamžite prerazila na medzinárodnej scéne. V Európe sa z neho predalo viac ako 750-tisíc kópií, z toho len vo Francúzsku 320-tisíc. Medzi jej najväčšie hity patria single RaggamuffinCrazy Vibes či This World. Práve ten sa u nás preslávil v známej televíznej reklame na čokoládovú pochúťku.


Jej cesta k umeniu nebola ľahká. Keďže vyrastala v malom meste, nemala veľa možností rozvíjať svoj talent ďalej a nikto z jej rodiny nemal nadanie tohto druhu. Nemala teda veľké predpoklady stať sa speváčkou. Cez týždeň chodila do školy, cez víkendy hrávala v kluboch, nahrávala v domácich štúdiách a svoje pesničky zverejňovala na internete, kde čoskoro získala veľkú základňu fanúšikov z celého sveta.

Druhý album Reason vyšiel päťnásobnej držiteľke prestížnej flámskej MIA Award (Music Industry Awards) v kategórii Najlepšia speváčka presne pred rokom. Hovoria jej aj blonďavá Amy Winehouse - určite pre charizmatický a podmanivý hlas, emotívne vystupovanie a energiu, ktorú na pódiu dokáže vytvoriť.

Belgická speváčka je miláčikom slovenského publika a vystúpenia u nás si patrične užíva. Premiéru mala v roku 2012 v Bratislave, odvtedy tu vystúpila ešte trikrát - vlani na festivale Grape a na samostatnom klubovom koncerte v Bratislave, ktorú po necelom roku opäť očarila na marcovom klubovom vystúpení. Teraz si ju budú môcť užiť jej fanúšikovia premiérovo aj v Košiciach - 18. apríla v Kasárňach/Kulturparku.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Daniel Franko za Košické kultúrne centrá. 

Súvisiaci interpreti: Selah Sue