Spevák a gitarista slávneho švédskeho dua Per Gessle sa predstaví s projektom Per Gessle's Roxette v hlavných mestách Česka, Rakúska i Poľska. Zaznieť by mali jeho nové skladby, ale aj staré hity z repertoáru Roxette.

V Prahe vystúpi 7. októbra vo Fóre Karlín a ešte predtým potvrdil, že sa v rámci turné zastaví aj 18. októbra vo Viedni a 21. októbra vo Varšave.

Zostavu projektu Per Gessle's Roxette tvoria okrem koncertných členov Roxette aj americkí hudobníci, s ktorými sa Per Gessle spojil minulý rok, keď v Nashville nahrával albumy En vacker natt a En vacker dag. Spoločne tiež odohrali v lete turné po Švédsku. "Vždy som miloval hrať s touto kapelou a potom mi napadlo - prečo by som nemohol robiť tú istú vec a venovať sa hudbe Roxette?" vraví hudobník, ktorý toto spojenie považuje za skvelý spôsob, ako udržať skladby Roxette v povedomí. "Marie je samozrrejme nenahraditeľná, ale dáva nám požehnanie. Obaja si myslíme, že toto by mohol byť skvelý spôsob, ako udržať piesne čerstvé a predstaviť ich našim úžasným fanúšikom v trošku inom podaní," vysvetľuje Gessle. 

Počas koncertov by mali zaznieť najväčšie hity Roxette, no fanúšikovia by sa mohli dočkať aj menej hraných skladieb. "Je naozaj zábava hrať veľké hity ako The Look, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love, Joyride a How Do You Do!, ale takéto turné je aj skvelou príležitosťou znovu objaviť niektoré z tých skvelých, ale menej hraných piesní a zistiť, čo z nich môžeme urobiť. Len počkajte a uvidíte..."


Pre hudobný svet to bol šok, keď Roxette pred dvomi rokmi ohlásili koniec. V tom čase práve vydali nový album Good Karma a 30. výročie vzniku kapely mali prísť osláviť aj do Bratislavy. Speváčke Marie Fredriksson, ktorá roky bojuje s rakovinou, sa však náhle zhoršil zdravotný stav a musela kariéru ukončiť.

Gessle to vtedy komentoval slovami: "Kto by si bol pomyslel, že táto malá kapela z ešte menšieho mesta zo západného pobrežia Švédska bude stále na scéne aj po 30 rokoch! Vo svete sme spôsobili hotové šialenstvo, ktoré sme si nepredstavovali ani v tých najdivokejších snoch. Chcem poďakovať všetkým naším priateľom, muzikantom a spolupracovníkom. Vďaka patrí aj našim úžasným fanúšikom, všetkým vám, ktorí ste nás počúvali, podporovali, cestovali za nami, čakali na nás, všetkým vám, ktorí ste s nami zdieľali radosť aj zármutok. Väčšina z vás bola rovnakou súčasťou Roxette ako my s Marie. Bez vás by nič z toho (a tým myslím naozaj NIČ) nebolo možné."

Z koncertného turné Roxette napokon vzišlo a ohlásené turné Per Gessleho, ktoré má 21 zastávok po európskych mestách, by mohlo byť pre fanúšikov čiastočnou náplasťou na koniec milovanej kapely. 


Zdroj: SITA + Live Nation CZ (Hudba.sk edit)
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Per Gessle