Hudobný svet si dnes pripomína smutné výročie. Pred 30 rokmi, 5. apríla 1994, zomrel Kurt Cobain. V posledných rokoch svojho života žil dvojakým životom. Ako frontman skupiny Nirvana zažíval najúspešnejšie obdobie svojej hudobnej kariéry, ako Kurt Cobain ale bojoval s drogovou závislosťou a bipolárnou depresiou. A to sa mu stalo osudným. Zastrelil sa pod vplyvom omamných látok vo svojom dome v Seattli. Stal sa tak ďalším členom neslávne slávneho Klubu 27.

Pri tejto príležitosti vznikol nový dokumentárny film spoločnosti Touchdown Films, ktorý zachytáva "reakciu elektrikára, ktorý objavil Kurtovo telo pri inštalácii bezpečnostného systému v jeho dome v Seattli, výpovede polície na mieste činu, chaos, zmätok a skazu, ktorú jeho fanúšikovia zachytili na videu," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení. Film Moments That Shook Music: Kurt Cobain má demystifikovať príbeh rozprávaním priamo z miesta činu prostredníctvom záberov, ktoré ešte nikdy neboli v britskej televízii odvysielané.

"Kurt Cobain bol hlasom generácie a jeho smrť zanechala obrovskú prázdnotu. Jediný spôsob, ako získať skutočnú predstavu o tom, čo sa stalo, je byť toho svedkom z prvej ruky, a to je presne to, čo tento film robí. Nikdy ti nedovolí uhnúť pohľadom," hovorí John Osbourne, producent a režisér dokumentu. "Sme neuveriteľne hrdí na to, že na tomto filme môžeme spolupracovať s BBC, ktorá zdieľa našu víziu používania archívneho materiálu pre návrat divákov do roku 1994, aby sa ponorili do tohto seizmického príbehu," dodáva Osbourne.

BBC nový dokument odvysiela v sobotu 13. apríla. (viac info)

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)