Skvelá správa pre fanúšikov britskej speváčky Florence Welch - psie dni sú preč. Emotívny singel Hunger so silným odkazom o hľadaní lásky je predzvesťou nového albumu High As Hope a napovedá, že sa máme na čo tešiť. Skladba totiž prináša podmanivý art pop typický pre Florence and the Machine, do ktorého sa poslucháč musí zamilovať.

Tri roky od albumu How Big, How Blue, How Beautiful prichádzajú Florence and The Machine s novou skladbou Hunger. Pieseň hovorí o hlade a hľadaní lásky a jej falošných podobách, pričom toto pátranie môže mať aj fatálne následky. O videoklip, pri ktorom nespustíte oči z energickej líderky Florence Welch, sa postaral Andres Gonzalez Rojas (režíroval napr. aj klipy Jack White - Sixteen Saltines alebo Leonard Cohen - Days Of Kindness).

Hľadanie lásky ako nekonečná téma, ktorú nesmieme podceniť

"Táto skladba je o spôsoboch hľadania lásky vo veciach, ktoré možno nie sú láskou, ale je to aj o tom, ako nás snaha cítiť sa menej osamelý môže ešte viac izolovať," uviedla vo vyhlásení Florence Welch, ktorá spieva, že hľadala lásku v drogách aj na pódiu a stále jediné, čo vie, je to, že sme všetci po nej hladní. Isté je aj to, že sa jej podarilo nahrať pesničku, ktorá dokáže poslucháča zasiahnuť a nabáda ho k vlastným existenciálnym úvahám, pričom má tendenciu dodávať silu v nekonečnom hľadaní niečoho, čo by mohla byť láska.

"Myslím, že som sa v tejto skladbe stala zraniteľnejšou, aby som podporila spojenie, pretože možno sa tak cíti oveľa viac ľudí, ako sme si schopní priznať. Niekedy, keď to nemôžete povedať, môžete to spievať," priznáva Florence, pričom v závere videoklipu sa objavuje odkaz: "Koľko ľudí musí zomrieť, aby ste sa cítili milovaní."


Štvrtý štúdiový album Florence and the Machine High As Hope vyjde 29. júna a bude obsahovať desať nových skladieb. Kapela už z neho predstavila aj skladbu Sky Full of Song. Podľa magazínu Rolling Stone by sa medzi hosťami na albume mali objaviť Jamie xx, Kamasi Washington, Sampha, Tobias Jesso Jr. a Kelsey Lu. Ako koproducent sa na nahrávke podieľal Emile Haynie, ktorý spolupracoval aj s Lanou Del Rey, Markom Ronsonom, Lady Gaga či Eminemom.

Tracklist albumu High As Hope:

1. June
2. Hunger
3. South London Forever
4. Big God
5. Sky Full of Song
6. Grace
7. Patricia
8. 100 Years
9. The End of Love
10. No Choir


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Facebook.com/florenceandthemachine

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine