Multižánrová cimbalová formácia Silband, ktorá sa svojho času objavila aj v talentovej súťaži Česko Slovensko má talent ako Silvayovci, vydala v týchto dňoch letný singel s názvom Jeden krásny deň. Jej autorom je spevák Robo Šimko, ktorý popri domovskej kapele Massriot už niekoľko rokov pôsobí aj ako spevák Silband.

"Je to pieseň, ktorá je príjemná a zároveň aj bláznivá, ako leto samotné," povedala k novému singlu členka zoskupenia, multiinštrumentalistka Slávka Silvayová, ktorá vo videoklipe aj vystupuje. Okrem videoklipu, ktorý je dostupný na sieti YouTube, bude od dnešného dňa pieseň sprístupnená aj na najznámejších hudobných platformách ako iTunes, Google play music, Spotify či Deezer.


Pieseň, ktorej videoklip sa natáčal v Košiciach a v Chorvátsku priniesol spevák skupiny Robo "Ropko" Šimko, ktorý je čoraz aktívnejší so svojou formáciou Massriot, ale takisto aj so Silband, v ktorej už niekoľko rokov pôsobí.

Skupina Silband má pred sebou veľmi produktívny rok, okrem singlov a videoklipov ju čaká veľké množstvo koncertov doma, ale i v zahraničí, takže sa fanúšikovia tejto netradičnej cimbalovky určite majú na čo tešiť.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Andrej Fabo, PR manažér skupiny Silband. Text správy sme upravili.