Košický spevák, textár a hudobník Tomáš Buranovský ako BuranoWski dnes vydáva svoj dlho pripravovaný album pod značkou Universal Music. Nahrávka obsahuje všetky skladby, ktoré postupne vydával od roku 2017 - Lúč, .com, Žena, Každý deň, Chceme viac alebo aktuálny singel Súboj.

Album pomenoval podľa svojej zatiaľ najúspešnejšej skladby Lúč, ktorá sa svojho času stala najhranejšou piesňou v slovenských rádiách a jej videoklip má dnes na Youtube viac ako jeden a pol milióna prehratí.

"Aj keď album vychádza v tomto zvláštnom období, neodzrkadľuje len pár dní či mesiacov. Je výsledkom takmer trojročnej práce v štúdiu i mimo neho. Nakoľko som autorsky podpísaný pod všetkými skladbami, vnímam tento album veľmi osobne. Do textov a do piesní som vložil všetky dôležité momenty, ktoré som mal potrebu takto zaznamenať," povedal o albume Tomáš Buranovský, ktorý práve od singla Lúč vystupuje pod menom BuranoWski.


"Pri piesňach som sa snažil vnímať aj svoje okolie, pocity, nálady a emócie ľudí, ktorí ma obklopujú a opísať naše životy mojím jazykom. Chcel by som im všetkým poďakovať nielen za inšpiráciu, ale aj za trpezlivosť, ktorou sa počas tvorby tohto albumu museli obrniť. Verím že toto dielo bude patričnou odmenou za ich podporu," dodal.

Tracklist albumu Lúč:

1. Lúč
2. Iba s Tebou
3. Tak sa pýtam
4. Možno
5. Starý otec
6. Každý deň
7. .com
8. Žena
9. Rátaj s tým
10. Koľko mame dní
11. Sám sebou
12. Súboj
13. Chceme viac


Vypočujte si celý album na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Text správy sme upravili. 

Foto: Laco Rychtárik

Súvisiaci interpreti: Tomáš Buranovský