Slovenský spevák Martin Madej vo svojej sólovej kariére napreduje naozaj pozvoľna. Viac než dva roky totiž nechal fanúšikov čakať na novinku nadväzujúcu na dvojicu kvalitných anglicky spievaných piesní, ktoré ho úspešne zbavili nálepky "takmer zabudnutá detská hviezda".

Namiesto nej si videosinglami Just the Other One (2013) a Sunday (2014) právom vyslúžil prirovnanie "slovenský Justin Timberlake". V podobnom štýle Martin Madej pokračuje po dlhšej pauze (vyplnenej účinkovaním vo formácii Fragile či v muzikáloch) aj v čerstvo zverejnenej novinke Enough, ktorú najlepšie vystihuje slovo uvoľnenosť.

Až natoľko, že sa zdá, akoby svoju hudbu robil úplne bez ohľadu na očakávania poslucháčov. Z novinky doslova srší, že spieva presne to, čo ho baví, a dokonca si už ani nerobí hlavu z toho, aby jeho song sprevádzal štýlový videoklip. To, s čím novinku zverejnil na Youtube, sa vlastne videoklipom ani nazvať nedá. Ide totiž o veselú a bláznivú koláž rôznych scénok - od známych filmov, animákov a hudobných klipov, cez milé domáce videá z Youtube, až po zábery na preplastikované príšery a najrôznejšie virálne šialenosti.


Veselá porozchodová hitovka

"Hudbu napísal Martin Šrámek a text je môj vlastný. Mojou motiváciou nebolo urobiť letný hit, ide skôr o pieseň, ktorú keď si človek kedykoľvek pustí, zlepší mu náladu alebo ho minimálne jemne rozhýbe. Je to taká moja výpoveď z porozchodového obdobia. Myslím, že tí, čo vedia po anglicky, pochopia," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA. "Videoklip kopíruje text pesničky, aj keď často len v prenesenom význame, s nadhľadom a s veľkou dávkou nevhodného humoru, ktorý mi je vlastný...," smeje sa Madej.

Ambíciou mladého interpreta bolo vytvoriť videoklip, ktorý jemu samotnému urobí radosť a pobaví ho vždy, keď si ho pozrie. "To sa aj podarilo. Kreatívny tím bol naozaj obrovský: ja a Thomas Puskailer! Priznám sa, že takýto klip som ešte v našich vodách nevidel, tak len dúfam, že sa nám podarilo vytvoriť niečo nové a zábavné," dodal spevák, ktorý už v tejto chvíli pracuje na ďalšej piesni a letné dni trávi tiež s a cappella skupinou Fragile. "Na jeseň budeme totiž s Fragile brázdiť po Slovensku s programom Fragile Queen," prezradil.

Okrem pracovných povinností však známy Bratislavčan nezabúda ani na oddych. "Leto si užívam, ako sa len dá. Bol som sa potápať s rodinou v Chorvátsku a absolvoval som niekoľko túr v Tatrách. Ešte mám v pláne vymiesť zopár festivalov a chcem sa ísť pozrieť na Island. Už dlho ma to tam ťahá, vlastne ani neviem prečo. Taký zvláštny vnútorný pocit," poznamenal spevák.

Text: Hudba.sk, pm (text nad videom) + SITA (rozhovor)
Foto: Facebook.com/officialmartinmadej

Súvisiaci interpreti: Martin Madej