Po takmer 10 rokoch individuálnych kariér, ktoré sa intenzívne pretínali na koncertných pódiách, sa speváci Bystrík a Robo Papp rozhodli vydať na spoločnú hudobnú cestu. Prvý singel nahrávajú v štúdiu Littlebeat, kde vznikla aj finálna podoba hitu Run Run Run od Celeste Buckingham. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na svieži súčasný zvuk.

V týchto dňoch sa zavreli nielen do štúdia, kde nahrávajú svoj prvý spoločný singel, ale intenzívne pracujú aj na jedinečných promo fotkách, videoklipe a úplne novom umeleckom koncepte. Ich spoločný projekt sa naplno rozbehne už o pár týždňov.

Každý z nich je iný, ale spolu im to hrá najlepšie

"S Robom si sedíme hudobne aj ľudsky. Aj po stovkách odohraných spoločných koncertov si máme vždy čo povedať. Robo je výborný muzikant, obdivujem ho ako speváka a milujem jeho humor," povedal o svojom novom hudobnom partnerovi Bystrík.

"S Bystríkom robíme spoločné koncerty od roku 2008, ktoré sme v minulom roku rozšírili aj o množstvo výchovných koncertov. Asi bolo len logickým vyústením, že ľudia si stále častejšie začali pýtať aj spoločné pesničky. Keďže nám to spolu ladí a aj nás to spolu stále baví, beriem to ako prirodzené vyvrcholenie našej štvorročnej spolupráce," dodáva Robo Papp.

Po singli predstavia nový koncept

Na nahrávanie prvého spoločného singla si Bystrík a Robo vybrali štúdio Littlebeat. "Toto štúdio je špecifické súčasným zvukom a aranžmánmi. Páči sa mi ich rôznorodá produkcia, ako skladajú pesničky, melodické linky, ich agilnosť, prispôsobivosť, ale zároveň aj vlastný vysoko profesionálny názor. Z môjho pohľadu zvukovo nemá momentálne Littlebeat studio na Slovensku konkurenciu," zdôvodnil túto voľbu Robo Papp.

Prvý singel, fotky a videoklip sú však len časťou toho, čo Bystrík a Robo už niekoľko týždňov intenzívne tvoria. Spoločne s fotografmi Zuzkou Gavulovou a Petrom Frolom, módnym návrhárom a stylistom Lukášom Kimličkom, kameramanom Štefanom Lelovičom, grafickým dizajnérom Ivom Mesárošom a mnohými ďalšími členmi tímu, ktorý vedie ich manažérka Iveta Haulíková, pracujú na tom, aby čo najnázornejšie prerozprávali svoje príbehy - to, čo ich dvoch spája a čo rozdeľuje.

Bystrík a Robo Papp
Bystrík a Robo Papp o svojom novom koncepte zatiaľ veľa neprezrádzajú

Ďalšie priebežné zábery z príprav môžete sledovať na www.facebook.com/bystrikpapp.

Album v roku 2013

Hoci je v súčasnej dobe nahrávanie albumov brané skôr ako nákladná promo záležitosť, v budúcom roku by malo uzrieť svetlo sveta aj spoločné CD Bystríka s Robom Pappom. "CD je ako kniha, je tam určitý príbeh, výpoveď umelca, ľudia si v pesničkách nachádzajú svoje príbehy. A dosiahnuť toto všetko sa len jedným či dvoma singlami nedá," vysvetlil rozhodnutie pre vydanie albumu Bystrík.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla manažérka projektu Iveta Haulíková.

Foto: Tomáš To-mas Halász (titulná fotografia), Zuzana Gavulová (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Bystrík, Robo Papp