Americký jazz-rockový gitarista a skladateľ John Scofield na jeseň vystúpi v Bratislave. Šesťdesiatročný muzikant sa v utorok 13. novembra predstaví s basákom Steveom Swallowom a bubeníkom Billom Stewartom v Ateliéri Babylon.

John Scofield so Stewartom a Swallowom koncertuje a nahráva už od konca 70. rokov. V máji 2004 toto trio vydalo živák EnRoute: John Scofield Trio Live. Dlhoroční hudobní partneri a kamaráti v slovenskej metropole ponúknu upravené klasické jazzové skladby, ale aj originálne kompozície.

Vstupenky na koncert:  Predpredaj.sk

John Scofield Trio - Chicken Dog (live, 2010)

Scofield študoval na Berklee College of Music, no zo školy odišiel, aby mohol nahrávať s Chetom Bakerom a Gerrym Mulliganom. Už v 70. rokoch hrával s fenomenálnymi hudobníkmi Billym Cobhamom a Georgeom Dukeom a neskôr v kvartete vibrafonistu Garyho Burtona nahradil dnes už legendárneho Pata Methenyho.

Svoj prvý sólový album John Scofield Live vydal na jeseň 1977. Odvtedy sa prezentoval viac ako 30 nahrávkami, na ktorých spolupracoval napríklad s triom Medeski Martin & Wood, klaviristom Herbiem Hancockom, trubkárom Milesom Davisom, skladateľom klasickej hudby Mark-Anthonym Turnageom či spomenutým Patom Methenym.

Informácie pochádzajú z webstránok babylonatelier.sk a ticketportal.sk.

Zdroj: Johnscofield.com

Súvisiaci interpreti: John Scofield Band