Justin Vernon, spevák a líder americkej kapely Bon Iver, si je neistý budúcnosťou skupiny. Povedal to v rozhovore pre austrálske rádio Triple J. V súčasnosti sa venuje svojmu staršiemu projektu, s ktorým tento týždeň vydal nový album.

"Už nepíšem piesne. Zatiaľ poslednú nahrávku Bon Iver som písal spôsobom 'sedieť s gitarou a písať'. Musím byť v určitom špecifickom stave, aby som mohol začať premýšľať o nápade, ktorý by vytvoril ďalší album, ale necítim sa tak," vyjadril sa.

Tridsaťdvaročný hudobník vydal 3. septembra s jeho projektom Volcano Choir nahrávku Repave. "Hudba, ktorú robím, nie však pre Bon Iver, znie veľmi dobre. Ak sa niekedy vrátim k Bon Iver, bude to určite lepšie, ako je to teraz," dodal.


Bon Iver majú na konte dva štúdiové albumy - debut For Emma, Forever Ago (2008) a Bon Iver, Bon Iver (2011). Podľa amerického internetového magazínu Pitchfork je druhá menovaná nahrávka najlepším albumom roka 2011. Indie-folková skupina bola za singel Holocene nominovaná na prestížnu Grammy v kategóriách Nahrávka roka a Skladba roka. Táto pieseň je podľa magazínu Pitchfork druhou najlepšou skladbou roka 2011.

Bon Iver boli vlani na Grammy nominovaní dovedna štyrikrát a to aj v kategórii Nováčik roka, v ktorej zvíťazili, rovnako ako v kategórii Najlepší alternatívny album. Ich druhú štúdiovku či skladby z nej už ocenil aj britský hudobný portál Gigwise.com. Slová chvály na adresu Bon Iver vyriekla aj speváčka Adele, podľa ktorej je ich nahrávka najlepším albumom roka 2011.


Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív)
Foto: AP Photo/ Polfoto/ Gregers Tycho

Súvisiaci interpreti: Bon Iver