Skladba Magic približne pred rokom rotovala slovenským rádiovým éterom, niekoľkokrát úspešne bodovala v hitparáde TOP 22 Európy 2. Pred pár dňami sa dočkala svojho intímneho spracovania s klavírnym doprovodom a vizuálom z nahrávacieho štúdia.

Andrew May zverejnil skladbu Magic pred rokom v septembri ako prvý singel z pripravovaného druhého albumu. Pieseň svojím zvukom predznamenala jeho nové hudobné smerovanie, teraz sa však rozhodol ukázať ju v úplne inom, tradičnejšom šate. V novej intímnej verzii s podtitulom "studio session" jeho spev dopĺňajú iba tóny klavíra v podaní Michala Zahradníčka.

"Počas leta sme s mojím klaviristom absolvovali niekoľko koncertov a pozitívne ohlasy fanúšikov na klavírne verzie skladieb nás veľmi milo prekvapili. Tak som si povedal, že im ponúkneme aj vizuálne spracovanie priamo zo štúdia, kde skladba vznikala. S Michalom Zahradníčkom spolupracujeme už skoro dva roky, počas ktorých sme si vybudovali výborný profesionálny, ale aj kamarátsky vzťah. Takéto klavírne spracovanie podľa mňa ešte viac podčiarkuje myšlienku a text piesne."


O vizuálne spracovanie sa postaral spevákov kamarát a režisér Patrik Pavlis, s ktorým spolupracoval už pri predchádzajúcich skladbách. Okrem skladby Magic má Andrew May v pláne spracovať do klavírnej podoby aj ďalšie skladby, ktoré by sa mali objaviť na pripravovanom albume v deluxe verzii. "V štúdiu momentálne pracujem aj na nových skladbách a taktiež pripravujem aj nový videoklip, ktorého by sa mohli fanúšikovia dočkať už začiatkom októbra," prezradil.

Páči sa vám viac originálna rádiová verzia alebo klavírna?


Redakciu Hudba.sk informoval Andrej Mutňanský alias Andrew May. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Andrew May