Americký folk-rockový spevák Bob Dylan na základe veľkého záujmu pridal k už vypredanému turné po Spojenom kráľovstve tri nové koncerty. Pôjde o mestá Manchester, Oxford a Bournemouth, kde ukončí svoje tohtoročné turné.


Bob Dylan odohrá 12 koncertov v októbri a novembri 2022 v rámci Rough and Rowdy Ways Worldwide Tour, ktoré sa začalo vlani v decembri v americkom Milwaukee.

Všetky koncerty 81-ročného legendárneho hudobníka sú "podujatiami bez telefónov", podobne diváci ich musia počas vystúpenia uzamknúť. Ide o jeho prvé turné po viac ako piatich rokoch. Dylan vystúpi štyrikrát v London Palladium, následne zavíta do miest Cardiff, Hull, Nottingham a Glasgow. Hudobník naposledy koncertoval v Spojenom kráľovstve v roku 2017 v rámci svetového turné Never Ending Tour.

Dylan, rodným menom Robert Zimmerman, sa v roku 2016 stal prvým hudobníkom, ktorému udelili Nobelovu cenu za literatúru. Jeho piesne s obľubou nahrávajú aj iní muzikanti. Úspešné cover verzie Dylanových skladieb vytvorili aj Jimi Hendrix alebo Adele. Z platní Boba Dylana sa celosvetovo predalo viac ako 125 miliónov kusov.

Text: TASR (zdroj: Sky News), Hudba.sk edit

Súvisiaci interpreti: Bob Dylan