Skvelá správa pre rodiny s deťmi! Druhý ročník najveselšieho detského festivalu Festík sa bude konať v máji budúceho roka v lepších, príjemnejších a zelenších priestoroch - na Dostihovej dráhe v Petržalke. Tak ako tento rok, aj v ročníku 2019 sa na ňom zídu najznámejší hudobní interpreti tvoriaci pre deti.

Najpopulárnejší slovenskí autori detských pesničiek, športové aktivity, ale i hravou formou podané vzdelávanie o tom, ako sa krajšie správať k prírode a prostrediu okolo seba. To všetko ponúkne aj v druhom ročníku Festík, ktorý je na Slovensku jedinečným a najväčším podujatím svojho druhu. Organizátori už zverejnili dátum jeho konania - 25. a 26. mája 2019 - a prezradili niektoré z noviniek, ktoré návštevníkov čakajú. 

"Druhý ročník sa bude konať v krásnych priestoroch s jedinečnou prírodnou atmosférou - na Dostihovej dráhe v Petržalke. Toto miesto ponúka oproti dejisku premiérového vydania festivalu oveľa lepší komfort, ale aj možnosť pripraviť ešte viac atrakcií. Najdôležitejšou zložkou bude, samozrejme, aj v budúcom roku hudba. Opäť prinesieme na jedno miesto tých najlepších slovenských hudobníkov, ktorí tvoria pre deti. Už môžem prezradiť aj prvé meno - je ním populárny Miro Jaroš. Okrem toho však rozširujeme i sprievodný program. Nebudú chýbať tanečné animácie, športové, environmentálne a edukačné aktivity, bude aj viac zábavných atrakcií a súťaží," vraví ambasádorka Festíka Katarína Šebestová z usporiadateľskej agentúry Evency.


Jedným z vylepšení oproti prvému ročníku bude, možnosť posedenia vo väčších oddychových zónach s prístreškami. Keďže organizátorom nie je ľahostajné životné prostredie a sú presvedčení, že k takémuto postoju treba viesť už malé deti, na Festíku bude množstvo eko aktivít, ale tiež gastro zóna s ekologickým spracovaním odpadu.

"Deti a ich rodičov čaká kopec ďalších prekvapení, ktoré budeme postupne odhaľovať. Nebude chýbať ani rodičmi veľmi oceňovaná mobilná aplikácia Ťappka, ktorá im pomáha veľmi moderným a spoľahlivým spôsobom ustrážiť svoje deti na festivale. Už v týchto dňoch pred festivalom môžu prostredníctvom Ťappky sledovať všetky postupne odhaľované novinky. O všetkom, čo pripravujeme, budeme, samozrejme, informovať aj prostredníctvom nášho webu a sociálnych sietí. Opäť chceme spraviť všetko preto, aby bol najveselší detský festival Festík nezabudnuteľným zážitkom pre celé rodiny, ale najmä pre deti," uzatvára Šebestová.

Novinky festivalu Festík 2019 môžete okrem Ťappky sledovať aj na Facebook evente.


Redakciu Hudba.sk informovala Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš