Americký vokalista Bobby McFerrin po štyroch rokoch opäť vystúpi v Bratislave. Čoskoro 62-ročný spevák sa vo štvrtok 12. júla predstaví rovnako ako v roku 2008 v Sibamac aréne Národného tenisového centra (NTC), no tentoraz pod otvorenou strechou.

Hosťom open-air koncertu bude český spevák Dan Bárta a americké a capella trio Webe3, ktoré tvoria Rhiannon, David Worm a Joey Blake. Vstupenky na podujatie sa už predávajú v sieti Ticketportal za 49 až 115 eur. K dispozícii sú aj lístky za 100 eur, ktorých držitelia budú počas koncertu priamo na pódiu.

Webe-3 - Stimmen Festival 2010

Bobby McFerrin, ktorý začínal ako klavirista, sa do dejín populárnej hudby zapísal svojráznym vokálnym prejavom, keď ako vôbec prvý spevák odohral sólové vystúpenie - recitál, bez akéhokoľvek hudobného sprievodu. Svetovú slávu mu určite priniesol nesmrteľný hit Don't Worry Be Happy, ktorý vyšiel v roku 1998 a vďaka ktorému získal dve sošky Grammy v najprestížnejších kategóriách Skladba roka a Nahrávka roka.

Dovedna má McFerrin disponujúci štvoroktávovým hlasom na svojom konte desať ocenení Grammy a na celom svete predal viac ako 20 miliónov albumov. Počas kariéry vystupoval napríklad s Chickom Coreom, Herbiem Hancockom alebo Joeom Zawinulom. Jeho zatiaľ posledným albumom je nahrávka VOCAbuLarieS (2010).

Na Slovensku sa prvýkrát predviedol v roku 1986 v rámci Bratislavský jazzových dní. Na Youtube sa koncom minulého roka objavil záznam celého koncertu, na ktorom McFerrinovi sekundoval Peter Lipa. Zaspomínajte si...

Bobby McFerrin - záznam koncertu na Bratislavských jazzových dňoch 1986

Zdroj: SITA, pm
Foto: Igor Daniš (1), Bobbymcferrin.com (2)

Súvisiaci interpreti: Bobby Mcferrin