Grape festival zverejnil nové mená pripravovaného siedmeho ročníka. Na letisku v Piešťanoch sa prvýkrát v novej zostave predstavia Crystal Castles, svoju slovenskú premiéru absolvujú aj britský "country boy" Jake Bugg a francúzske zoskupenie Scarecrow.

Surový lo-fi zvuk a živé vystúpenia plné elektrizujúcej energie vytvorili z Crystal Castles v priebehu niekoľkých rokov legendu elektronickej scény. Po odchode vokalistky Alice Glass v roku 2014 to chvíľu vyzeralo, že projekt skladateľa Ethana Katha je v koncoch. Už rok na to sa však Crystal Castles vrátili na koncertné pódiá s novou speváčkou Edith Frances a tento rok plánujú vydanie už štvrtého štúdiového albumu. Na Slovensko sa v lete vracajú po šiestich rokoch a prvýkrát v novej zostave.


Nový album pripravuje aj britská senzácia, rockový pesničkár Jake Bugg. V roku 2012 sa už ako osemnásťročný so svojím eponymným debutom vyšplhal na vrchol britského albumového rebríčka a už o rok neskôr vydal album Shangri La. Na začiatku leta jeden z najväčších talentov ostrovnej scény uvedie na trh tretí štúdiový album On My One, z ktorého už okrem titulnej skladby predstavil aj singel Gimme the Love. Jake sám napísal všetkých jedenásť skladieb, takmer všetky produkoval a nahral tiež väčšinu nástrojov.


Pre niekoho nepredstaviteľné spojenie žánrov blues a hip-hop bravúrne predvádza francúzske hudobné tornádo Scarecrow. Kapela za šesť rokov svojej existencie odohrala vyše 500 koncertov v 15 krajinách a aktuálne má za sebou americké turné. 


Siedmy ročník Grape festivalu sa uskutoční 12. a 13. augusta na letisku v Piešťanoch. Medzi doteraz potvrdenými interpretmi sa nachádzajú Bloc Party, MØ, Netsky live, Milky Chance, Circa Waves, Jan Blomqvist a ďalší. Všetky podrobnosti o festivale nájdete na oficiálnej stránke www.grapefestival.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla za tím Grape festivalu Denisa Chylová.

Súvisiaci interpreti: Jake Bugg