Anglická heavymetalová kapela Judas Priest dokončuje nový album. Informáciu prezradil prostredníctvom služby Instagram producent Andy Sneap a dodal, že nahrávanie albumu si veľmi užil. Okrem neho sa na novinke podieľajú aj producent Tom Allom a tiež zvukový inžinier Mike Exeter.

Kým talent Andyho Sneapa v minulosti využili kapely ako Megadeth, Kreator alebo Arch Enemy, Allom sa už podieľal na viacerých úspešných albumoch Judas Priest ako napríklad British Steel (1980), Point of Entry (1981), Screaming for Vengeance (1982), Defenders of the Faith (1984), Turbo (1986), Ram It Down (1988) alebo na niekoľkých koncertných záznamoch.

Kapela by rada vydala nový album tento rok a v roku 2018 chce vyraziť na turné. Líder skupiny Rob Halford nedávno vyhlásil, že vydanie nahrávky i propagačné aktivity si chcú poriadne prichystať.

Judas Priest sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 1969. V súčasnosti v skupine pôsobia okrem Halforda aj Richie Faulkner, Ian Hill, Glenn Tipton a Scott Travis. Na konte majú celkovo 17 štúdioviek vrátane zatiaľ poslednej Redeemer of Souls (2014). Celosvetovo predali už takmer 50 miliónov nahrávok. Za pieseň Dissident Aggressor získali Grammy v kategórii Najlepší metalový výkon.

Mohlo by vás zaujímať:

Týždeň v hard & heavy: noví Foo Fighters a platinová Metallica

Zdroj: SITA (Blabbermouth.net, archív)
Foto: Judaspriest.com

Súvisiaci interpreti: Judas Priest