Po intímnej skladbe Na dne prináša slovenská speváčka Kristina Tran ľahký letný videosingel Kto som. Jednoduchý vizuál podčiarkuje tému skladby, ktorá poslucháča prenesie od každodenných starostí priamo do bezstarostného dovolenkového režimu.

Kristina Tran je známa skôr hlbšími a precítenými textami, tentokrát však stavila na veselšiu melódiu s príjemnou letnou atmosférou. Skladba Kto som je popretkávaná prvkami reggae a popu a finálny vizuál sa nesie v "hippie" štýle. 

"Chcela som klip, ktorý nezaťažuje ľudí neustále meniacimi sa scénkami. Chcela som niečo jednoduché a prírodné. Keď si to zapnete, tak sa vám hneď spojí song s úplnou letnou pohodičkou. Myslím, že režisérke klipu Sue Venere sa to dokonale podarilo. Úplne precítila tému skladby, prostredie, slnko a najmä mňa. V sobotu sme to natáčali a v nedeľu som už videla finálny strih," hovorí speváčka.


Ľahkosť slov v letnej pohode

Singel Kto som vznikol ešte pred rokom. O text sa postaral speváčkin dvorný hudobný producent Patrik Simeonov. "Patrik dal skladbe neuveriteľný text. Dosť vážnu tému napísal s ľahkosťou a nadhľadom a najmä ma dokonale vystihol. Konečne nemám pocit, že nejako mudrujem alebo sa zahĺbam. Práve naopak, v ľahkosti slov je úplná pointa môjho niekedy príliš zdlhavého premýšľania," vysvetľuje vznik skladby Kristina.

Simeonov mal skladbu na starosti aj po produkčnej stránke a sólo gitary sa zhostil Milan Medek - dvorný gitarista Adama Ďuricu. Vizuál a strih videoklipu bol pod taktovkou začínajúcej režisérky Sue Venere, kde jej s dronovými zábermi pomohol speváčkin synovec Lukáš Meder. Vo videoklipe sa Kristina Tran objaví aj so svojími háčkovanými, módnymi kúskami Soay, ktoré si vyrobila priamo pre klip.

"Mám rada, keď tvorím niečo ojedinelé a kreatívne, či už v hudbe, oblečení či vo vlastnom živote. Tak ako každý človek skúša v živote svoj spôsob ako byť štastný a nájsť sa, tak aj ja milujem tvoriť a skúšať nové veci, ktoré pomaly vo mne odhaľujú kto som. O tom je aj pointa celej skladby," uzatvára Kristina Tran.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Sue Venere