Americká kapela Fun. potvrdila, že na budúci rok chce začať pracovať na novej štúdiovke. Magazínu Billboard o plánoch po nahrávke Some Nights (2012) porozprával gitarista Jack Antonoff.

"Pracujeme spontánne a dosť rýchlo. Album Some Nights sme napísali a nahrali počas dvoch mesiacov a podľa mňa to je jeden z dôvodov, prečo sa mu tak darilo. Malo by ísť o zdokumentovanie kapely v istom momente, nie o obrovský trojročný proces," vysvetlil. "Takže ďalší album bude v tomto rovnaký. Predpokladám, že začiatkom budúceho roka by sme radi boli v štúdiu, ale to všetko záleží od toho, kedy na nás príde ten správny pocit a kedy budeme mať koncept, čo stojí za to," dodal.

Fun. vznikli vo februári 2008 po rozpade kapely The Format, keď si spevák Nate Ruess prizval na spoluprácu multiinštrumentalistu Andrewa Dosta a gitaristu Jacka Antonoffa. Na konte majú dve štúdiovky, Aim and Ignite (2009) a Some Nights (2012), pričom až tá druhá z nich urobila hviezdy. Za nahrávku, z ktorej pochádzajú hity We Are Young (feat. Janelle Monáe) a Some Nights, majú niekoľko platinových platí, pričom v USA sa dostala na tretie miesto albumového rebríčka a vo Veľkej Británii na štvrté. 


Zdroj: SITA
Foto: Fanpop.com/spots/fun-band

Súvisiaci interpreti: Fun