Americký raper Eminem v dokumente Something From Nothing: The Art Of Rap prezradil, že jeho prvé vystúpenie mu spôsobilo traumu a takmer vzdal svoju kariéru hip-hopového umelca. Dnes patrí medzi najúspešnejších interpretov v hudobnom priemysle.

"Keď som po prvý raz rapoval v klube pred ľuďmi, ktorí niečo znamenali, vypískali ma. Len si pamätám, že to bolo také prekliato traumatizujúce, že som šiel domov a povedal som si, že končím," vysvetlil. "Ale neskôr som zase začal mať to nutkanie, že sa musím pozbierať a urobiť to zas," dodal.

Ako sám povedal, kariéra mu dala silu a rapovanie je jediná vec, ktorú podľa neho dokáže robiť dobre. "Keby som nemal toto, myslím, že by som nemohol robiť nič iné - možno hrať basketbal," priznal.

Držiteľ 13 cien Grammy a Oscara za skladbu Lose Yourself zo snímky 8. míľa (2002) v súčasnosti pracuje na svojej ôsmej sólovej štúdiovke. Z jeho predchádzajúcich albumov a singlov sa predalo približne 90 miliónov kópií. Minulý týždeň ako prvý hudobný interpret prekročil hranicu 60 miliónov fanúšikov na Facebooku.

Informácie zverejnila webstránka www.nme.com.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Jason DeCrow

Súvisiaci interpreti: Eminem