Líderka americkej kapely Yeah Yeah Yeahs Karen O sprístupnila prostredníctvom webstránok denníka The Guardian či magazínu SPIN na vypočutie očakávaný album Crush Songs. Debutovú sólo štúdiovku 35-ročná speváčka oficiálne vydá 8. septembra. Doteraz z nej ponúkla single Rapt a Day Go By.

Celý album Crush Songs, ktorý má oproti tvorbe Yeah Yeah Yeahs omnoho intímnejší lo-fi zvuk, si môžete vypočuť na www.spin.com alebo www.theguardian.com.

Karen O o albume Crush Songs Zdroj: Facebook.com/officialkareno

Tracklist albumu:

1. Ooo 
2. Rapt 
3. Visits 
4. Beast 
5. Comes The Night 
6. NYC Baby 
7. Other Side 
8. So Far 
9. Day Go By 
10. Body 
11. King 
12. Indian Summer 
13. Sunset Sun 
14. Native Korean Rock 
15. Singalong


Karen O, celým menom Karen Lee Orzolek, sa narodila v Južnej Kórei, vyrastala však v New Jersey. Preslávila sa v spomínanej kapele Yeah Yeah Yeahs, ktorá sa na scéne pohybuje od roku 2000. Spolu s Brianom Chaseom (bicie) a Nickom Zinnerom (gitara) vydala albumy Fever To Tell (2003), Show Your Bones (2006), It's Blitz! (2009) a zatiaľ posledný Mosquito (2013), ktorý sa dostal na piatu priečku amerického rebríčka Billboard 200. Prvé tri albumy pritom nominovali na Grammy. Karen O sa venuje aj tvorbe hudby pre filmy. Na konte má nomináciu na Oscara ako spoluautorka piesne The Moon Song z filmu Ona (2013). 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Barney Clay - Facebook.com/officialkareno

Súvisiaci interpreti: Karen O, Yeah Yeah Yeahs