Americká speváčka Mary J. Blige predstavila prostredníctvom služby YouTube singel Right Now, ktorý bude súčasťou očakávaného albumu The London Sessions. Trinástu štúdiovku nahrávala v lete v Londýne, pričom jej pomohli viacerí britskí interpreti ako napríklad Disclosure, Naughty Boy, Emeli Sandé a Sam Smith.

Spoluautorom prvej zverejnenej skladby z unikátneho projektu 43-ročnej speváčky je Sam Smith, o produkciu sa postaralo housové duo Disclosure, s ktorým Blige spolupracovala už minulý rok na remixe ich singla F for You. So Smithom, ktorý na jej nový album napísal štyri piesne, zase nahrala live verziu jeho úspešného singla Stay With Me.

Album The London Sessions by sa mal do predaja dostať v novembri. Exkluzívne fotografie zo zákulisia jeho príprav nájdete na stránke thequeeninlondon.com.

Prečítajte si: Británia je lepším miestom pre hudbu ako Amerika, tvrdí Mary J. Blige



Mary J. Blige odštartovala kariéru v roku 1992, keď vydala debutový album What's The 411?. Doteraz vydala dvanásť štúdioviek, z ktorých šesť je multiplatinových. Celkovo má na konte viac viac než 50 miliónov predaných albumov a 15 miliónov singlov. Jej najnovšou nahrávkou je soundtrack k snímke Think Like a Man Too (2014), z ktorej pochádza singel Suitcase.

Blige je podľa magazínu Billboard najúspešnejšou R&B interpretkou ostatného štvrťstoročia, pričom magazín Rolling Stone ju zas zaradil do svojho rebríčka 100 najlepších spevákov a speváčok všetkých čias. Je jediným interpretom, ktorému sa podarilo získať Grammy v kategóriách pop, rap, gospel aj R&B. Na konte má deväť Grammy, získala tiež štyri American Music Awards, desať Billboard Music Awards alebo dve World Music Awards.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Mary J. Blige