Slovenská skupina Jozefovekone v auguste vydala svoj prvý oficiálny album s názvom Ťah jazdcom. Je na ňom desať retro-rockových skladieb vrátane pesničky Lavína sĺz, ktorú si kapela vybrala ako svoj nový videosingel.


Videoklip sa nakrúcal v jednej veľkej izbe starého domu na samote. Kamery a réžie sa chopil gitarista skupiny Martin Mesároš. 

"Toto video pre mňa bolo dosť náročné v tom, že sa natáčalo v jednej miestnosti, v ktorej blikali svetlá aj stroboskop naraz a musel som behať s kamerou dookola. Po desiatich minútach som si musel dať pauzu, lebo som už nevedel ani ako sa volám," prezradil so smiechom Martin. To isté absolvoval aj spevák Pavol Kováč, keď nakrúcal gitaristu.


Od vzniku skupiny v roku 2016 je to v poradí už siedmy videoklip, ktorý si Jozefovekone sami vyprodukovali. Skupina hrá aktuálne v zostave Pavol Kováč (spev, gitara), Martin Mesároš (gitara, vokál), Viktor Čičaj (klávesy, spev), Kamil "Eddy" Krivosudský (basgitara) a Marcel Majbík (bicie).

Album Ťah jazdcom si môžete celý vypočuť na Youtube aj na streamovacích službách ako Spotify, Deezer, a pod. Skupina po jeho vydaní pokračuje v tvorbe ďalších pesničiek so slovenskými textami.



Redakciu Hudba.sk za kapelu Jozefovekone informoval Pavol Kováč. Správu sme upravili.