Koncerty kapely Paľa Haberu a skupiny Team sú plné energie, nesmrteľných hitov, jedinečnej atmosféry a špičkových výkonov frontmana a jeho spoluhráčov. Vidieť túto legendárnu kapelu naživo je vzácnosť, no v roku 2024 sa fanúšikovia môžu tešiť na jej prvé veľké turné po piatich rokoch. V slovenskej časti turné sa predstaví na štadiónoch a v najväčších slovenských amfiteátroch. Vstupenky sú už v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Názov turné Habera & Team Tour 100 odkazuje na dve významné jubileá (60+40) z posledných pár rokov, ktoré skupina aj kvôli pandémii nemohla osláviť skôr. Pavol Habera sa vlani pridal do klubu šesťdesiatnikov a samotná kapela Team mala v roku 2020 štyridsiate výročie od svojho založenia. Turné pozostáva z dvanástich českých a siedmich slovenských miest.

"Mám v bruchu taký ten pocit, ako som mal pred maturitnými skúškami... Otázky v hlave – či ešte niekoho zaujímame a podobné kraviny... Chápete? Po 2000 odohratých  koncertoch! Ale teším sa jak hovado! Konečne môžeme osláviť naše výročia, či už moje osobné, alebo to kapelové tak, ako sa má – na pódiu a spoločne s vami!," teší sa spevák jednej z najúspešnejších skupín v histórii slovenského popu a rocku.

Pavol Habera a Team v Bratislave, 2019 Zdroj: Jakub Fabián

Skupinu Team založili Dušan Antalík a Ivan Válek v roku 1980 v Martine, prvú známu zostavu v tom období dopĺňali Milan Dočekal a Ivan Marček. V roku 1988 prišiel do kapely Paľo Habera a skupine vyšla debutová veľká platňa Team 1, z ktorej sa predalo 250-tisíc kusov. Ako hovorí gitarista Dušan Antalík: "Po prvých hitoch Reklama na ticho, Malá nočná búrka a Nároční sa nám začal plniť náš sen."

Ten sen stále pokračuje a bude aj v roku 2024 dlho očakávanou koncertnou šnúrou. Odštartuje 18. mája v českom Třinci a o mesiac neskôr sa po sérii dvanástich koncertov u našich západných susedov presunie na Slovensko, kde kapela vystúpi v Nitre, Brezne, Martine, na Zemplínskej Šírave, vo Východnej a v Detve. Okrem Brezna pôjde o open-air koncerty v najväčších slovenských amfiteátroch.

Na záver roka si ešte kapela pripravila po minulej šnúre osvedčenú koncertnú bodku, tentoraz dokonca mikulášsku, 6. decembra v Tipos Aréne – Zimnom štadióne O. Nepelu v Bratislave.

Pavol Habera a Team Zdroj: Jakub Fabián

Zoznam slovenských koncertov Habera & Team Tour 100:

  • 22. 6. 2024 – Nitra, Amfiteáter
  • 26. 6. 2024 – Brezno, Aréna Brezno
  • 29. 6. 2024 – Martin, Amfiko Martin
  • 10. 7. 2024 – Zemplínska Šírava, Amfiteáter
  • 13. 7. 2024 – Východná, Amfiteáter
  • 27. 7. 2024 – Detva, Amfiteáter
  • 6. 12. 2024 – Bratislava, Tipos Arena (Zimný štadión O. Nepelu)

Vstupenky: Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk za organizátorov turné informoval Ján Kakaščík. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Pavol Habera, Team