Slovenská elektronická scéna žije. Jedným z dôkazov je aj nové EP od formácie Kochgarden, na ktorom ponúka päť skladieb. Novinka s názvom No Sound Is Innocent sa nahrávala v štúdiu producenta Mareka Rakovického, ktorý dopomohol mladej kapele k organickejšiemu zvuku.

"Naše nové EP je výsledkom dlhej práce a hľadania vlastného špecifického zvuku, ktorý sa nám, dúfame, podarilo nájsť a ustáliť. Vždy sme chceli hrať naživo, nielen stláčať gombíky na kontroleroch, čo bola samozrejme obrovská výzva, keďže základ našej hudby je čisto elektronický. Živé hranie dáva každej hudbe iný, viac jedinečný rozmer, dotvára krásnu farbu samotnej hudby a preto v tom chceme pokračovať," hovorí Samuel Machajdík, hlavný autor hudby Kochgarden, známy aj pod pseudonymom Mir.Illegal.

"Spojili sa tu obe naše vášne, elektronická hudba a živé nástroje, a podľa nás je výsledok výborný. Je určený pre všetkých, ktorí majú radi svieži zvuk, silné spevavé melódie, výbornú rytmiku a nebránia sa rozmanitým hudobným štýlom," dodávajú členovia kapely, ktorí majú s novým materiálom ambície zaujať aj mimo Slovenska. Singel Sunshine minulý týždeň premiérovo odznel v Rádiu_FM, kde sa bude uchádzať o priazeň fanúšikov v hitparáde Osmička, no chystajú sa osloviť aj viaceré rádiá a vydavateľstvá v okolitých krajinách. 

Aby sa hudba tejto zaujímavej, no zatiaľ pomerne neznámej kapely dostala k ľuďom, všetkých päť skladieb zverejnili Kochgarden na viacerých portáloch, vrátane Soundcloudu či Bandcampu. K nahrávkam na YouTube pripravila kapela aj videá, ktoré znázorňujú veci, ktoré majú členovia radi. "Malo by to navodiť takú príjemnú, nerušivú kulisu, na ktorú sa dobre pozerá a zároveň čosi hovorí aj o nás. Tiež si myslím, že v dnešnej dobe sa video a hudba dosť intenzívne dopĺňajú, čiže sme to poňali ako akúsi náhradu videoklipov," uviedol basgitarista Filip Minich.




Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Samuel Machajdík zo skupiny Kochgarden.

Súvisiaci interpreti: KochGarden