Na úspešnú minuloročnú akciu LOM Night a festival ZVŮK, ktorý sa konal v septembri, nadviaže už zajtra (7.12.) minifestival MIKROZVŮK, na ktorom sa predstavia poprední zástupcovia lokálnej avantgardy aj undergroundoví hostia zo sveta.

Počas akcie sa predstavia súčasní experimentálni hudobníci a hudobníčky z rôznych častí sveta. Peruánec Chris Galaretta je zakladateľom jednej z najväčších experimentálnych komunít v Lime - Aloardi. Jeho drsná performance svojou energiou pripomína skôr hardcore–punkový koncert.

Projekt Exoterrism (Hong Kong / Brusel) z progresívneho kazetového labelu Third Type Tapes hrá extrémne špinavé beaty reznuté Supercolliderom a analogovým zvukom. Na akcii sa predstaví aj české umelecké duo Jolany Havelkovej a Lucie Vítkovej, ktorá bude na ťahacej harmonike hrať nové skladby z ich (na slovenskom LOM labeli vydaného) projektu "Návrh na změnu partitury".

Lokálne zastúpenie nebude o nič chudobnejšie. Predstaví sa nová domáca hviezda - András Cséfalvay, ktorý si prinesie aj hostí, aby uviedol svoju najnovšiu kazetu Funeral the Musical and another table top opera. Nikomu znalému odvrátenej strany bratislavských klubov netreba predstavovať pseudonym Angakok Θ., ktorý prinesie hustú a temnú atmosféru. Predstaví sa aj pomerne nový, dark-ambientný projekt ODPAŁ, ktorý predvedie kvadrofonický set na špeciálnom soundsystéme.

Redakciu informoval Jonas Gruska z vydavateľstva LOM.