Americká speváčka Santigold vydá 26. februára svoju tretiu štúdiovku s názvom 99 Cents. Novinka bude obsahovať dvanásť skladieb, o produkciu ktorých sa postarali Rostam Batmanglij, Hit-Boy, Dave Sitek, Zeds Dead, Patrik Berger, Justin Raisen, Sam Dew, John Hill a Doc McKinney.

 Ako hostia sa na albume, ktorý mal pôvodne vyjsť 22. januára, predstavia B.C. a ILoveMakonnen. Tridsaťdeväťročná interpretka z neho zatiaľ zverejnila single Can't Get Enough Of Myself a Who Be Lovin Me.


Tracklist albumu 99 Cents: 

1. Can't Get Enough Of Myself f. B.C. 
2. Big Boss Big Time Business 
3. Banshee 
4. Chasing Shadows 
5. Walking In A Circle 
6. Who Be Lovin Me f. ILoveMakonnen 
7. Rendezvous Girl 
8. Before The Fire 
9. All I Got 
10. Outside The War 
11. Run The Races 
12. Who I Thought You Were 

Santigold, vlastným menom Santi White, začala kariéru v hudobnom priemysle v A&R oddelení vydavateľstva Epic Records. Túto pozíciu však neskôr opustila, aby sa mohla ako textárka a výkonná producentka podieľať na albume How I Do (2001) speváčky Res. Ako speváčka začala pôsobiť v roku 2003 v punkovej kapele Stiffed, ktorá vydala EP s názvom Sex Sells (2003) a album Burned Again (2005).

Po rozpade tejto formácie sa vydala na sólovú dráhu a pod prezývkou Santogold začala pracovať na debutovom eponymnom albume, ktorý vyšiel v roku 2008. O rok neskôr si zmenila umelecké meno na Santigold a v roku 2012 vydala druhú štúdiovku Master Of My Make Believe. 


Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/Santigold

Súvisiaci interpreti: Santigold