Americká rocková kapela Garbage sprístupnila na internete skladbu Destroying Angels, na ktorej spolupracovala s punkovou formáciou X. Singel pôvodne vydala v novembri v limitovanej edícii na 3 000 vinylových platniach.

Kapela napísala pieseň spolu s Johnom Doeom a Exene Cervenka zo spomínanej X. Nahrávku si priaznivci Garbage môžu vypočuť na viacerých digitálnych platformách. Okrem Destroying Angels tiež Garbage ponúkli aj coververziu skladby Starman od Davida Bowieho.


Garbage vznikli v prvej polovici 90. rokov minulého storočia a na konte majú šesť štúdiových nahrávok. Na hudobnej scéne debutovali eponymným albumom z roku 1995, nasledovala nahrávka Version 2.0 (1998), a ďalej Beautiful Garbage (2001), Bleed Like Me (2005), Not Your Kind Of People (2012) a Strange Little Birds (2016).

Medzi ich najväčšie hity patria okrem menovaných aj skladby ako Only Happy When It Rains, Stupid Girl, Milk, Androgyny, Why Do You Love Me či The World Is Not Enough. Vyslúžili si sedem nominácií na Grammy, no ani jednu sa im nepodarilo premeniť na víťazstvo. Formáciu tvoria Shirley Manson (spev), Butch Vig (bicie), Steve Marker (gitara) a Duke Erikson (basgitara, klávesy).


Zdroj: SITA (nme.com)
Foto: facebook.com/GarbageOfficial

Súvisiaci interpreti: Garbage