Anglická kapela McFly sa tento rok vráti na hudobnú scénu a plánuje vydať aj šiesty štúdiový album. V podcaste Sappenin' so Seanom Smithom to prezradil basgitarista formácie Dougie Poynter.

McFly začne prinajmenšom v lete písať a neviem sa dočkať. Zbožňujem tú kapelu a zbožňujem chalanov. Je to skvelé," vyjadril sa 31-ročný Dougie Poynter. Svoju zatiaľ poslednú štúdiovku Above the Noise kapela vydala v novembri 2010.

Poynter sa okrem iného vyjadril, že kapela sa mala vrátiť na scénu už minulý rok. "Rozhodli sme sa dať si po McBusted (spoločný projekt McFly a členov kapely Busted, pozn. red) na chvíľu prestávku, pretože to bolo dvojročné turné a prirodzene tu boli veci, ktoré chcel každý urobiť. Vyšlo to naozaj dobre, pretože ostatní chalani mali v tom čase deti, takže boli všetci doma so svojimi deťmi. Takmer sa to stalo minulý rok, ale niekto mal projekt alebo niečo, čo do toho zasiahlo. A nemysleli sme si, že to má zmysel," povedal.


McFly založili v roku 2003 Tom Fletcher, Harry Judd, Danny Jones a spomínaný Dougie Poynter. Formácia má na konte albumy Room on the 3rd Floor (2004), Wonderland (2005), Motion in the Ocean (2006), Radio:Active (2008) a zmienený Above the Noise (2010). S prvými dvoma menovanými nahrávkami sa im podarilo dobyť UK Chart. V roku 2013 sa skupina spojila s dvoma členmi kapely Busted a vytvorili formáciu McBusted, ktorá v decembri 2014 uviedla na trh eponymný album.

Zdroj: SITA (digitalspy.com)
Foto: facebook.com/mcfly

Súvisiaci interpreti: Mcfly