Na rakúskom podujatí Donaufestival, ktoré sa bude konať v apríli a v máji počas dvoch po sebe nasledujúcich víkendov v meste Krems, sa v rámci rôznych vystúpení predvedú takí interpreti ako CocoRosie, Laurie Anderson, Antony Hegarty, Emika či Squarepusher.

Sestry Bianca a Sierra Casady z CocoRosie predstavia 28. až 30. apríla niekoľko projektov. Sierra uvedie "poperu" Soul Life, Bianca zase tanečné predstavenie Nightshift a výstavu s názvom Sunday. Spoločne ponúknu aj hudobno-filmové predstavenie Harmless Monster a nový koncertný program The Eighth Night s viacerými hudobnými hosťami.

CocoRosie - Fairy Paradise (live - KEXP, 2011)

Počas toho istého víkendu vystúpi v mestečku Krems, vzdialenom približne 150 kilometrov od Bratislavy, aj hviezda bounce music Sissy Nobby spoločne s Antonym Hegartym, manželka Lou Reeda - hudobníčka a skladateľka Laurie Anderson s kapelou Light Asylum, Bradford Cox (Deerhunter) so sólovým projektom Atlas Sound a experimentálny hudobník Daniel Lopatin alias Oneohtrix Point Never.

Hviezdou ďalšieho víkendu Donaufestivalu - od 3. do 5. mája - bude britský režisér krátkych filmov a hudobných videoklipov Chris Cunningham. Autor slávnych klipov Aphexa Twina (Windowlicker, Come to Daddy), ktorý spolupracoval aj s Björk (All Is Full Of Love) či s Madonnou (Frozen), vystúpi s audio-vizuálnym setom.

Gil Scott-Heron - New York Is Killing Me (Chris Cunningham remix)

Predstaví sa aj anglický elektronický hudobník a zástupca značky Warp Records Squarepusher, švédsky producent The Field, objav labelu Ninja Tune Emika, americká alternatívna kapela of Montreal, ambientno-jazzový projekt Bohren & der Club of Gore alebo nemecký producent Hendrik Weber alias Pantha du Prince.

Vstupenky na prvý víkend podujatia sa na stránke www.donaufestival.at predávajú za 72 eur, lístok na druhý víkend stojí 66 eur. Od 8. marca, kedy organizátori zverejnia kompletný program, sa budú dať kúpiť aj vstupenky na jednotlivé vystúpenia. 

Emika - 3 Hours

Informácie zverejnila webová stránka Donaufestival.at.

Zdroj: SITA, pm
Foto: Subpop.com

Súvisiaci interpreti: Cocorosie