Vydavateľstvo EMI podpísalo nahrávaciu zmluvu s Nelou Pociskovou, ktorá sa pri vydávaní populárnej hudby rozhodla používať iba svoje krstné meno. Ako sme sa od interpretky dozvedeli, chce tak oddeliť hereckú a spevácku kariéru. V muzikáloch a filmoch bude aj naďalej vystupovať s priezviskom.

Pobočky veľkých svetových vydavateľstiev na Slovensku a v Českej republike v posledných rokoch do svojich "stajní" pridávali najmä víťazov speváckych súťaží. Získať kontrakt bez toho, aby mal interpret na hudobnej scéne už vybudované meno, je dnes takmer nemožné. Nele sa to podarilo vďaka úspechu debutového singla So In Love. Tento týždeň sa stretla s riaditeľom slovenského a českého EMI Vladimírom Kočandrlem, aby spečatili podpisom exkluzívnu zmluvu.

Spomínaná pieseň sa už 16 týždňov drží na popredných miestach rebríčka hranosti IFPI. Momentálne jej patrí druhé miesto spomedzi slovenských a českých interpretov a deviate miesto celkovo. Aj to svedčí o tom, že Nela Pocisková, známa najmä ako muzikálová herečka, urobila dobre, keď sa rozhodla venovať aj speváckej kariére.

V rámci svojho pôsobenia na poli populárnej hudby pritom bude používať iba svoje krstné meno. "Chcela som oddeliť hereckú a spevácku kariéru. Vyskúšali sme to, čas ukáže, čo sa ujme. Zatiaľ to vyzerá tak, že zostanem pri tomto delení," povedala Nela pre Hudba.sk.

Do konca roka vydá debutový album

Podľa Renáty Tomášovej z vydavateľstva EMI je pieseň So In Love jasným dôkazom, že sa Nelina hudba uberá správnym smerom. "Svojich fanúšikov poteší do konca roka debutovým albumom, ktorý je už vo fáze prípravy," prezradila. "Medzi domovskú elitu vydavateľstva patria také zahraničné hviezdy ako Emeli Sandé, Kylie Minogue, skupina Coldplay, David Guetta, či mladučká vychádzajúca hviezdička Gabrielle Aplin, a Nela je toho súčasťou," dodala Tomášová.

"Sme nesmierne radi, že takúto talentovanú mladú speváčku máme pod svojou značkou. Nela má úžasný hlasový potenciál a celú spevácku kariéru pred sebou. Považujeme ju za ďalší ženský spevácky objav," hovorí Kočandrle.

Čo si myslíte vy? Môže sa Nele vďaka podpore veľkého vydavateľstva zadariť aj mimo Slovenska?


Text: EMI, Hudba.sk
Foto: EMI

Súvisiaci interpreti: Nela Pocisková