Na scéne sa objavil len pred niečo vyše pol rokom, no začiatkom roka 2018 ponúka už svoju tretiu EP nahrávku s názvom Various Species. Vyšla pod krídlama labelu Crime League z Toronta, ktorý vedie producent Displacer, známy pre fanúšikov značiek Tympanik Audio či Hymen Records.

MacroNoise, vlastným menom Tomáš Šebesta, v piatich nových skladbách zostáva verný pestrému mixu downtempa a IDM, s presahmi do žánrov ako industrial či ambient. Skladby sa vyznačujú experimentálnymi, nepravidelnými beatmi, melancholickými melódiami, výraznými sub-basovými frekvenciami a nečakanými zvratmi s občasným sprievodom živých gitár.

Tomáš prezradil aj niečo zo svojich plánov do budúcna. V najbližších týžňoch bude k niektorým skladbám z Various Species EP postupne zverejňovať krátke neoficiálne videá, zložené zo strihu záberov z rôznych filmov, zapadajúcich do atmosféry skladieb. Prvou je skladba Grey, v ktorej sú použité zábery z filmu Andreja Tarkovského Nostalghia (1983). Ďalej má v pláne nahrávať mnohožánrové promo mixy, ktoré budú predzvesťou živých vystúpení, o korých bude v pravý čas informovať na svojich sociálnych sieťach. Sledovať ho môžete napríklad na www.facebook.com/macronoise.


Celú nahrávku Various Species môžete počúvať a podporiť kúpou na Bandcampe.



Prečítajte si tiež:

MacroNoise vydáva EP My Steps Lead Backwards ako poctu elektronike 90. rokov

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Šebesta, textový materiál sme upravili.

Foto: artwork - Wendy Drahotušská / M.Morton