Britský spevák, skladateľ a producent Chris Corner, známy ako IAMX, sa v nedeľu 10. februára vráti po viac ako dvoch rokoch na Slovensko. Uznávaný a kontroverzný umelec sa u nás naposledy predstavil so svojou koncertnou šou k albumu Metanoia v roku 2016.

Tento týždeň predstaví IAMX v bratislavskom Ateliéri Babylon svoj najnovší štúdiový album Alive In New Light, ktorý vyšiel presne pred rokom. Líder projektu Chris Corner túto nahrávku označil za "kinematografickú oslavu svojho oslobodenia od démonov, ktorí ho dlho trápili". Opisuje ju ako svoje poďakovanie fanúšikom, a zároveň ako pozvánku do novej fázy IAMX.

Aktuálne turné nesie názov Mile Deep Hollow Eurotour podľa skladby Mile Deep Hollow zo spomínaného albumu. V decembri minulého roka (14.12.) vyšla pesnička ako singel spolu s videoklipom a siedmimi rôznorodými alternatívnymi resp. remixovými verziami, z ktorých najviac vyčnieva akustická podoba s detským zborom. (viac info)


V rámci turné Mile Deep Hollow Tour 2019 vzniká tiež dokumentárny film. Vo vybraných mestách Chris Corner prináša okrem koncertov aj špeciálne diskusné panely, počas ktorých sa s ním môžu fanúšikovia porozprávať a klásť mu otázky. Cieľom diskusií je zvýšiť povedomie o mentálnom zdraví a IAMX ich prináša v spolupráci s nadáciou YouRock Foundation.

Koncert v Ateliéri Babylon odštartuje 10. februára o 20:00. Klub bude pre návštevníkov otvorený o hodinu skôr.

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.IAMXmusic.com, www.facebook.com/IAMXofficial alebo www.instagram.com/IAMX.

Foto: Gretchen Lanham

Súvisiaci interpreti: IAMX