Na akcii so všehovoriacim názvom RETRO sa 16. marca stretnú fanúšikovia starého rock'n'rollu, funku, disca aj československého soc-popu. Spolu s hudbou 70. až 90. rokov bude svojské čaro obľúbenej akcie v KC Dunaj dotvárať dobová výzdoba, špeciálna ponuka občerstvenia či rôzne spoločenské a počítačové hry.

Dnes už kultovú hudbu budú mixovať z vinylov dídžeji Čumbulák a Babika. DJ Arnoštek špeciálne predstaví klenot retrokinematografie - československý muzikál Kouř (1990). Večer bude sprevádzať špeciálna retro projekcia od VJa Bliksu. Chýbať nebudú ani módne idoly v tesilákoch a s trvalou na hlave, rokmi overené sladkosti či lepkavá cukrová vata.

"Nezabúdame ani na detské časy, kedy autodráha dlhá až 12 metrov bola riadna frajerina. Na Retre si môžete sny splniť nielen pretekmi ale aj v Herničke s kultovými hrami Duck Hunt, Tetris, Alien Attack, Super Mario alebo Bomberman. A že spoločenské hry ešte nie sú mŕtve sa presvedčíte na vlastné oči pri škôlke, skákaní gumy, Logicu či Človeče nehnevaj sa," pozývajú organizátori na akciu, na ktorej návštevníkov okrem láske k starej hudbe spoja aj spomienky na ich detské izby.

Bonusom večera, počas ktorého sa uskutoční aj fotografický workshop Lomography a súťaž o Lomo foťák, bude prednáška z Centra pro studium populární kultúry. Akcia s bohatým programom štartuje v piatok 16. marca už o 16:00. Lístky sa dajú zakúpiť v predpredaji v KC Dunaj denne od 16:00.

RETRO
piatok 16. marca, 16:00 - KC Dunaj
Vstupné: 7 € v predpredaji v KC Dunaj

Informácie pre Hudba.sk poskytla Zuzana Sotáková, PR manažérka podujatia. Viac na stránkach www.facebook.com/milujemretro.sk a milujemretro.sk.