Organizátori tretieho ročníka POKE festivalu, ktorý sa bude konať 14. a 15. júna v Drienovskej Novej Vsi, odštartovali predpredaj a zverejnili prvých účinkujúcich. Sú medzi nimi napríklad FM Belfast, Slow Magic, Giraffage či domáci Puding Pani Elvisovej.

Najznámejším potvrdeným zahraničným interpretom je islandská formácia FM Belfast. V Starej Tehelni zahrá pred letom skladby zo štúdioviek How to Make Friends (2008) a Don't Want to Sleep (2011). Štvorica Lóa Hlín Hjálmtýsdóttir, Árni Rúnar Hlöoversson, Árni Vilhjálmsson a Örvar Póreyjarson Smárason sa v minulosti ukázala už aj v Košiciach a tiež na 15. ročníku festivalu Pohoda v Trenčíne.


Na multižánrovom open-air festivale vystúpi aj Slow Magic, ktorý sa na vystúpeniach ukrýva za farebnú, zebrovanú masku a mladý multiinštrumentalista a producent zo San Francisca Charlie Yin alias Giraffage. "Giraffageova hudba je pôsobivá - svieže a zasnené elektronické krajinky sú utkané z hip-hopových beatov, tvoriacich symfóniu blažených zvukov, ktoré vás dostanú do snového stavu," uviedli organizátori na webstránke Pokefest.sk. Giraffage sa vlani predstavil premiérovo na Slovensku, keď zahral v bratislavskom Nu Spirit Clube.


POKE festival dá šancu aj producentovi, pesničkárovi a multiinštrumentalistovi Nickovi Zancovi, ktorý vystupuje pod pseudonymom Mister Lies. Z Česka na podujatie príde súrodenecké duo Dva a domácu scénu zastúpia Puding pani Elvisovej. Permanentky na POKE festival sa už predávajú po 18 eur. Po vypredaní prvých sto kusov sa cena zvýši.


Informácie pochádzajú z webovej stránky pokefest.sk a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Fmbelfast.com

Súvisiaci interpreti: Giraffage, Puding Pani Elvisovej