Kanadská rocková kapela Nickelback dnes ohlásila európske turné, v rámci ktorého sa na jeseň vo viedenskej Stadthalle, budapeštianskej Sports Aréne, pražskej O2 Aréne a varšavskej hale Torwar. Vstupenky na tieto koncerty sa dostanú do predaja 11. marca, predpredaj pre členov a členky fanklubu kapely sa začne 8. marca.

Muzikanti odštartujú koncertnú šnúru 2. septembra v Helsinkách, a celkovo odohrajú koncerty v 30 európskych mestách. Vo Viedni vystúpia 15. septembra, v Budapešti o deň neskôr, v Prahe 17. septembra a vo Varšave 21. septembra. Fanúšikom sľubujú "mocnú pekelnú párty", setlist bude pravdepodobne prierezom hitov z celej ich 20-ročnej kariéry.

Nickelback sa pohybujú na hudobnej scéne od roku 1995. Na konte majú osem albumov - Curb (1996), The State (1999), Silver Side Up (2001), The Long Road (2003), All The Right Reasons (2005), Dark Horse (2008), Here And Now (2011) a No Fixed Address (2014). V kapele v súčasnosti pôsobia Chad Kroeger (spev, gitara), Ryan Peake (gitara, klávesy, vokály), Mike Kroeger (basgitara, vokály) a Daniel Adair (bicie, vokály).

Ich najväčším hitom je skladba How You Remind Me, ktorú magazín Billboard v roku 2009 vyhlásil za Najlepšiu rockovú pieseň desaťročia (okrem toho vtedy kapelu označili za Skupinu desaťročia). Podarilo sa im tiež získať napríklad sedem Billboard Music Awards a dvanásť Juno Awards. Na Grammy boli nominovaní šesť ráz, no ani raz cenu nezískali.


Zdroj: SITA (Nickelback.com, archív), Live Nation CZ
Foto: Live Nation

Súvisiaci interpreti: Nickelback